Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
SPREMA LI SE ČUDO?

Gotovo zaboravljeni bivši premierligaš i pobjednik Kupa UEFA s jednom od najjeftinijih momčadi drži vrh Championshipa

Pobjedom protiv Blackburna, rezultatom 4:3, Ipswich Town i dalje dijeli vrh Championshipa s Leicester Cityjem.

Massimo Luongo nakon gola za 4:3a (Foto: Profimedia)

Daleko su slavni dani Ipswich Towna, osvajača Kupa UEFA-e 1981. godine te dugo godina člana najvišeg ranga engleskog nogometa.

No, posljednji put su premierligaš bili sad već davne sezone 2001./2002. Nakon toga su čak 19 od iduće 23 sezone proveli u Championshipu, čak 19 u nizu, prije nego su ispali te četiri sezone proveli u trećem rangu.

Povratak u Championship iz snova

Ove sezone vratili su se u Championship i izgledaju impresivno. Nakon osam kola imaju 21 bod, izgubili su tek domaći susret protiv Leedsa rezultatom 3:4. 

Danas su savladali Blackburn 4:3 te dijele prvo mjesto na ljestvici s Leicester Cityjem, a imaju i sjajnu gol razliku 17:10, koja govori u prilog tome da se na njihovim utakmicama igra na gol više. Uz njihove najveće rivale, Norwich City, protiv kojih igraju glasoviti "Old Farm" derbi, postigli su najviše pogodaka u ligi.

S klupe ih vodi mladi Kieran McKenna, 37-godišnji nekadašnji asistent Josea Mourinha i Ole Gunnara Solskjaera u Manchester Unitedu, koji je samo još jedan u nizu mladih menadžerskih nada na Otoku.

Vidjeli su ih u borbi za ostanak

No, ono što je najzanimljivije su prognoze koje su Ipswich vidjele u borbi za ostanak. Oni prema Transfermarktu imaju tek 20. momčad po vrijednosti u ligi, no bitno je kako su zadržali osnovu onoga što ih je vratilo u drugi rang.

Trenutno im sezona izgleda kao sezona snova, posebno jer su već skupili dovoljnu količinu bodova da su borbu za ostanak, osim u slučaju drastičnog pada forme, vjerojatno izbjegli. 

Hoće li se ovo sve nastaviti, ne znamo, ali svim nogometnim romantičarima je lijepo vidjeti Ipswich Town u ovakvom izdanju, na poziciji koja bi ih mogla vratiti u Premier ligu.

Standings provided by Sofascore
Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider