Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Požalio se na travnjak

Leko nakon derbija: ''Borbenost je ključ pobjede. Pajač? Bio je loš, na 50-50 svaka je njihova''

Trener Hajduka Ivan Leko komentirao je pobjedu svog Hajduka protiv Dinama 1:0.

Ivan Leko (Foto: Ante Cizmic/Cropix)

Najveći hrvatski derbi otišao je na stranu Hajduka, Bijeli su bili bolji s minimalnih 1:0 protiv Dinama i opet su zasjeli na vrh prvenstvene ljestvice nakon 10. kola SuperSport HNL-a.

Nakon rušenja Lokomotive sjajnim pogotkom, junak Bijelih danas je opet Emir Sahiti koji je u 59. minuti zatresao mrežu i postavio na kraju će se pokazati konačnih 1:0.

Trener Hajduka Ivan Leko pucao je od ponosa nakon susreta i posebno istaknuo borbenost kao ključ za pobjedu u derbiju.

Može li Hajduk postati jesenski prvak?

Ukupno glasova:

''Ova pobjeda je jako slatka, teško je izborena, jednom fanatičnom borbenosti, ne toliko dobrim nogometom koliko pragmatizmom. Na kraju nas je sreća pomazila. Dinamo je dominirao posjedom, imali su loptu, ali što se tiče šansi, tu je bilo li-la'', rekao je Leko na početku pa dodao:

Emir Sahiti slavi pobjedu sa suigračima Hajduka Hajduk juriša na naslov, a Dinamo nema igru: Jakirović opasno živi, ovo je jako loše divider

''Travnjak nije u najboljem stanju. Možda vizualno je, ali bila je bakterija uz visoke temperature. Ljudi se trude dovesti ga u red, cijeli dan su oko travnjaka. Moram reći da je teren bio spor, loš, lopta ne ide i visoko skače, ali nama je bilo bitno pobijediti radi psihološkog momenta. Jednom možeš iznenaditi, ali više puta je dokaz moći'', tvrdi Leko.

Posebno mu je drago zbog Sahitija

Zazivao je Leko pomoć Livaji, a baš kao da se Sahiti probudio od te izjave Leke nakon poraza u Gorici.

''Baš mi je drago. Bio mu je jako teško, krilo Hajduka bez gola i asista u deset utakmica zaredom. Ti kao krilo Hajduka moraš svaku drugu utakmicu imati gol ili asist. Ali kako je danas grizao... Ima netko gore tko sve vidi. Drago mi je zbog njega. Njegova dva gola su nam donijela šest bodova.''

Sergej Jakirović Jakirović nakon poraza: "Zaspali smo, a Hajduk to često radi. Sve smo pokušali" divider

Komentar na suđenje Pajača?

''Bio je loš. Mene to nervira i nitko to ne smije reći. Na 50-50 svaka je njihova. Naš svaki faul je žuti karton. Gledao sam utakmicu Tottenham - Liverpool. Sudac je pogriješio, ali su se ispričali. Volio bih da tako i ovdje kažu, ali to se neće dogoditi'', kratko je opisao situaciju na terenu.

Hajduk ima težak raspored, nakon Dinama, odmah im slijedi Rijeka, a zatim i Osijek.

''Idemo po drugu pobjedu protiv Rijeke, bit će teško, imaju dobrog trenera, ali mi ćemo se dobro pripremiti. Svakako nas čeka odličan travnjak i dobra nogometna atmosfera u Rijeci'', zaključio je strateg Bijelih.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider