Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Komentar Ivice Mede

Hajduk juriša na naslov, a Dinamo nema igru: Jakirović opasno živi, ovo je jako loše

Hajduk je slavio protiv Dinama i drugi put u prvenstvu ove sezone, a to nešto govori…

Emir Sahiti slavi pobjedu sa suigračima Hajduka (Foto: Ante Cizmic / CROPIX)

Emira Sahitija dugo nije bilo, a onda je riješio dvije jako bitne utakmice za Hajduk i njegova trenera Ivana Leku. Nakon dva uzastopna poraza, u vrlo opasnom trenutku za Bijele, a još više za Leku, Hajduk je slavio i protiv Lokomotive i sada protiv Dinama s 1:0, a oba pogotka postigao je Sahiti.

Sergej Jakirović Jakirović nakon poraza: "Zaspali smo, a Hajduk to često radi. Sve smo pokušali" divider

Eto, konačno se ukazao netko u momčadi Hajduka tko će odmijeniti Marka Livaju kada uđe u golgetersku krizu. Sahiti je izašao iz gol-krize u najboljem mogućem trenutku za Splićane. Dok Sahitija nije išao gol, Leko je stalno tvrdio da ga neće mijenjati jer daje sve od sebe, da takvog igrača treba čekati i na kraju ga je dočekao. Sahiti mu je vratio povjerenje u ključnom trenutku.

Sahiti se ukazao u pravom trenutku za Hajduk i Leku

Livaja nije zabio ni u najvećem hrvatskom derbiju, peto kolo zaredom, no to ga vjerojatno neće previše zabrinuti jer je Hajduk pred krcatim Poljudom upisao tri iznimno važna boda i sačuvao vrh ljestvice.

Može li Hajduk postati jesenski prvak?

Ukupno glasova:

Atmosfera je stvarno bila fantastična, no to ne možemo reći za igru. Bio je to siromašan derbi što se tiče svega bitnog; i poteza, i šansi, a onda naravno i golova.

Slavlje igrača Hajduka VIDEO Pogledajte kako su navijači Hajduka ispratili svoje heroje nakon rušenja Dinama divider

Moglo se pretpostaviti da će biti tvrdo, da će se igrati na sigurno, ali ipak se očekivalo više, posebice od Dinama. Sada je već jasno da Sergej Jakirović nije napravo bogzna kakav pomak u odnosu na Igora Bišćana. Jest unio malo više energije i krvi, ali igra je ostala blijeda.

Ni Jakirovićev Dinamo nema igru kada igra protiv jačih suparnika, pogotovo u gostima. Teško je poražen u Pragu protiv Sparte, u Osijeku su ga spasile vile, po igri i šansama Osijek je trebao uvjerljivo slaviti, a u Splitu je izgubio minimalno, ali praktički bez ispaljenog metka. I s Rijekom je ove sezone na sličan način izgubio na Poljudu, također bez prave šanse.

Dinamo i dalje nema igru, Jakirović opasno živi

Stječe se dojam da je Dinamo došao u Split igrati na „nulu“. Sve dok Hajduk nije poveo, Modri su bili rezervirani i okrenuti razmišljanjima kako da ne prime gol. Napad im nije bio ni u peti.

Povijest nam govori da kada bi Dinamovi treneri dolazili u Split tako igrati i kada bi doživjeli poraz, obično bi živjeli jako opasno. Mnogi nisu dugo izdržali. Veliko je to upozorenje za Jakirovića, kojem će svaka naredna utakmica biti kao kvalifikacijska.

Ovo je već drugi poraz Dinama u sezoni u srazu s najvećim rivalom i to nešto govori. Sada je posve jasno: Hajduk juriša na naslov prvaka, a Dinamo nema previše asova u rukavu. Možda ponekog izvadi mlada i potentna Rijeka. Mogla bi to biti utrka u troje do posljednjeg daha.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider