Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Nije skrivao razočaranje

Leko kritizirao stanje terena pa dodao: ''Ne možemo se osloniti na to da Marko postigne 60 golova''

Hajduk je poražen u Gorici s 2:1 unatoč vodstvu koje su imali sve do 87. minute.

Ivan Leko (Foto: Damir Krajac/Cropix)

Gorica je slavila 2:1 protiv Hajduka u sklopu 8. kola SuperSport HNL-a. Teška pilula za progutati s obzirom da su Splićani sve do 87. minute imali prednost, ali na kraju sva tri boda ostaju u Velikoj Gorici.

Blijedo je izgledao Hajduk cijelu utakmicu, nisu stvarali prave prilike, nije bilo jasne ideje u igri, ali niti Goričani nisu izgledali impresivno, sve dok nisu nanjušili krv i proigrali u samom finišu susreta.

Trener Hajduka Ivan Leko nakon susreta prokomentirao je nezgodan poraz, drugi kiks u nizu.

Ivan Leko Ivan Leko odbio dati ruku sucima na utakmici u Velikoj Gorici divider


''Bilo je i bolnijih poraza, ali ovo je bolan poraz, dolazimo iz poraza doma, imali smo teška dva tjedna, ali došli smo na teren, koji nije bio u dobrim uvjetima za nogomet. Vidiš u početku da će bit teška i krvava utakmica, da će bit potrebno sreće za rezultat i da je treba isprovocirati. Bili smo bolji u prvom poluvremenu, dvije velike šanse, nismo ih zabili. Komentirali smo na poluvremenu da igramo pametno, vertikalno, čekati prekid. Druga utakmica zaredom iz odbijanca primaš gol u 90. minuti. Težak poraz za sve nas, jer i dojam i sve što smo pružili, nije to bio pravi Hajduk, nije samo stvar rezultata, Hajduk mora bit puno bolji'', rekao je Leko pa dodao da im nije bilo plan zatvarati utakmicu nakon vodstvo:

''Htjeli smo zabit drugi gol, ali momenti tog presinga… presing treba biti dobar, izigraju te dva-tri puta, i odmah staneš u blok. Nije Gorica imala neke šanse, očekuješ nabacivanja, da ćeš bit stabilan. Puno pričamo o obrani bez faula, teško se braniti kada je prekid. Nije nam bila ideja braniti 0:1, nego pokušati zabiti drugi gol, nego nismo uopće došli do situacije za drugi gol'', tvrdi splitski stručnjak.

Istaknuo je Leko da ne treba tugovati, već se odmah treba baciti na posao.

Torcida u Velikoj Gorici VIDEO Pogledajte kako je Torcida ispratila igrače Hajduka nakon drugog kiksa u nizu divider

''Jako teško, ali događaju se u sportu pobjede i porazi, nema druge opcije nego jaka glava i raditi kao pas i isprovocirat sreću. Najlakše se predati i kukati, u sportu se na muci poznaju junaci, velike ekipe i igrači su tu kad je najteže. Treba pronaći pravu energiju i biti jači nakon ovog.

Livaja je ključan igrač Hajduka, ali danas nije imao prilika.


''Sigurno da je Marko naš ključan igrač, svaka ekipa ima ključnih igrača, jedan-dva ili tri ključna igrača. Ne možemo se osloniti da će Marko dati 60 golova, nogomet je kolektivna igra. Na nama je da nađemo dobitnu formulu da dobijemo momčadski utakmicu, ne samo preko Marka'', zaključio je Leko.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider