Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
ronaldo i griezmann na udaru

Sukobi u Madridu pred veliki derbi: Nakon subote moglo bi puknuti do kraja

Ove subote na novom se stadionu Atletica igra prvi El Madrileño.

Cristiano Ronaldo i Antoine Griezmann (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Nešto malo dalje od centra grada, u čijoj se blizini nalazi legendarni Vicente Calderon, ove je godine niknuo novi velebni dom Atletico Madrida. Wanda Metropolitano izgleda spektakularno, ali još ne zastrašujuće kao kada bi Calderon znao eruptirati u najvećim utakmicama.

Kada je prije nekoliko tjedana tamo stigla Barcelona, atmosfera je bila više politički obojana zbog krize oko katalonske želje za odcjepljenjem. U subotu će na Estadio Metropolitano stići ipak najomraženiji rival. Tu politike toliko nema, oko nje se navijači većinom slažu. Ali novi će Atletijev vulkan imati priliku za novu erupciju u kojoj će crvene i bijele boje biti ispred španjolskih zastava.

Atletico i Real u El Madrileño ulaze u ne baš sjajnoj situaciji. Madridski velikani gledaju u leđa Valenciji koja pod kormilom Marcelina više gleda prema vodećoj Barceloni nego li se osvrće na madridsku pratnju. A Barca, ona je već daleko, na osam bodova ispred Madriđana.

Netko bi tako nakon subote mogao otpasti u borbi za titulu. Deset ili 11 bodova zaostatka za vodećim teško je nadoknadivo iako je tek studeni. Bod previše ne igra ni jednima ni drugima, posebno Realu čija su očekivanja od ove sezone ipak veća.

Ronaldo je opet nesretan

Zidane je tijekom reprezentativne stanke želio na pravi put izvesti zvjezdani trojac BBC, no čini se kako ta zvijezda polako umire. Nova ozljeda Garetha Balea, 19. otkad je u Madridu, razbila je aluzije. Velšanin je Ferrari koji je pola svog vremena proveo u garaži, a kad Florentino Perez ovog ljeta bude organizirao ''garage sale'' on će biti u najljepšem izlogu.

No hodnicima Santiago Bernabeua odzvanja još jedna zla glasina. Cristiano Ronaldo opet je nezadovoljan, malodušan uvrijeđen… Opet prijeti odlaskom, a razlog je navodno Perezova želja da dovede Kyliana Mbappea. A onda i ta priča oko Neymara koji mu je ukrao sva svjetla na kraljevskom dvoru.

Portugalčeve izjave u Londonu nisu dobro sjele kapetanu Sergiju Ramosu koji ga je kritizirao. I to živcira Ronalda jer Ramos se nikad nije libio pokazati mu tko je vođa svlačionice. Ni onda kada je Cristiano bio nezaustavljivi stroj, ni sada kada je u najgoroj formi još od dolaska u Real 2009. godine.

Šest pogodaka u Ligi prvaka nisu zamaskirali onaj jedan, mršavi gol u sedam kola La Lige. No Ronalda kritike motiviraju, a Atletico je osjetio njegovu formu posljednjih godina. Ne bi se čudili da eksplodira baš u gradskom derbiju i poruči svima ''tranquilo''.

Griezmann se mora odužiti ili...

Sličan problem ima Diego Simeone čiji Atleti nije onaj na kojeg smo navikli proteklih godina. Njega najveća zvijezda Antoine Griezmann postigao je tek dva pogotka u devet nastupa, posljednji još tamo u rujnu.

I on je na udaru žestokih kritika, ne samo navijača već i suigrača. Koke je poručio da ''tko ne želi biti ovdje, neka to kaže i ode''. Naravno, riječ je o sve glasnijim i sve konkretnijim glasinama kako je Griezmann vrlo blizu dogovora s Barcelonom.

Francuz nije zabio sedam utakmicu u nizu, što je njegov najgori niz otkad je u crveno-bijelom dresu. U glavi mu je transfer, to nije tajna, ali golom bi barem malo smirio navijače i prekinuo katastrofalnu formu.

Derbi El Madrileño, subota od 20:45…
 

Standings provided by Sofascore LiveScore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider