Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
''stakleni'' velšanin

Odluka Reala ispala fijasko: Počeo je Baleov oproštaj od Madrida i lov na novu zvijezdu

Gareth Bale je na prodaju, piše jedan od dva najveća sportska lista u Španjolskoj.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Mediji koji u stopu prate događaje u madridskom Realu, prvenstveno sportski listovi Marca i As, uoči reprezentativne stanke pisali su o Zidaneovom planu da za nastavak sezone napokon pripremi zvjezdani trojac BBC. Zajedno na terenu nisu bili mjesecima, a ipak su bili udarna snaga aktualnog španjolskog i europskog prvaka.

Tjedan dana kasnije As je izašao s nešto drukčijom pričom. ''Baleu su odbrojani dani u Madridu'', piše ovaj poznati madridski sportski dnevnik. Ovo će biti posljednja sezona Velšanina u bijelom dresu jer su čelnici kluba predvođeni Florentinom Perezom odlučili prodati ga sljedećeg ljeta.

Bale se opet ozlijedio, što je njegova 19. ozljeda otkad je 2013. stigao na Santiago Bernabeu. Došao je kao najskuplji na svijetu, za 100.7 milijuna eura, ali nije opravdao novac potrošen na njega. Tek nešto više od polovice vremena Bale je bio dostupan svojim trenerima i sve je to malo previše za Real koji bi htio ipak vratiti dio uloženog novca.

As piše kako je klub mogao Balea prodati Manchester Unitedu prošlog ljeta. Jose Mourinho htio je navodno istresti velik novac za njega, između 120 i 150 milijuna eura, tvrde Španjolci. Sada predviđaju da bi Real sljedećeg ljeta mogao zaraditi između 70 i 80 milijuna. O tome će naravno ovisiti i kako će odigrati ostatak sezone.

Prodaja otvara prostor za novu zvijezdu

As je odluku Reala da zadrži Balea nazvao fijskom. Bale je ove sezone odigrao devet od 19 utakmica. Nije igrao od druge polovice rujna i nova ozljeda koju je zadobio u petak odgodit će njegov povratak na još mjesec dana.

13.593 eura koštala je Real svaka minuta Garetha Balea provedena na terenu. Po utakmici to je više od milijun eura, izračunali su novinari Asa (159 utakmica, 168.6 milijuna eura za transfer i plaću).

Prodaja Balea otvorila bi vrata dolasku nove velike zvijezde. Dok se sve više priča o kontraverznom transferu Neymara u Madrid, a koji bi se mogao dogoditi u budućnosti (dio medija piše o trampi Bale - Kroos za Neymara), spominje se i stara želja koja je također izabrala Pariz umjesto Madrida. Kylian Mbappe tiha je patnja Pereza koji se nada kako će financijski fair-play ipak natjerati PSG na prodaju jedne od zvijezdi.

Real mora biti spreman izdvojiti novac za novi rekord kluba. Mbappe neće koštati manje od 200 milijuna eura. Eden Hazard također je velika želja, a posljednjih se mjeseci govorilo i o Tottenhamovom dvojcu Kane – Dele Alli. Našlo se tu opet i ime Roberta Lewandowskog te nova vruća roba na tržištu – Lyonov Nabir Fekir. Tko dolazi ne znamo, ali Bale je taj koji će mu otvoriti vrata...

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider