Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
uoči utakmice KK Dinama

Dinamovi nogometaši stižu na izložbu dresova u hodnicima Draženova doma

Uoči utakmice KK Dinama i Škriljeva u Draženovom domu bit će izloženi dresovi Dinama kroz povijest.

Dinamovi dresovi (Foto: KK Dinamo)

Nove generacije navijača Dinama teško će znati za imena Ranka Stojića (kao ni za izjavu: “U Dinamu se pilo više nego u drugim klubovima”), Muhameda Preljevića ili Milana Šarovića.

Istodobno, u današnje vrijeme kada na svakoj utakmici igrači imaju po dva seta dresova koje dijele šakom i kapom prava je privilegija vidjeti vuneni dres Marijana Novaka iz 1972. godine.

Stadion u Vranju Uskoro će osvanuti novi stadion u Srbiji: U gradu gdje je nogometni klub ugašen divider

Ovo je samo mali dio Dinamove povijesti koje će danas u hodnicima KC Dražena Petrovića biti dostupan svim posjetiteljima utakmice prvog kola košarkaške Premijer lige KK Dinamo - KK Škrljevo. Susret počinje u 18.30h, ali već sat vremena prije bit će otvorena vrata izložbe Dinamovih dresova kroz prošlost.

U suradnji s Dinamovim kolekcionarom Krešimirom Barićem

U suradnji s ponajvećim kolekcionarom Dinama, Krešimirom Barićem, istoimeni košarkaški klub organizirao je ovaj događaj kako bi približio povijest kluba svim navijačima.

"Želja nam je kroz utakmice Premijer lige kroz dodatni sadržaj privući sportsku publiku. Od prvog dana naša je ideja i promicanje ideje dinamovštine i vjerujemo da ovom gestom dodatno promičemo jačanje zajedništva svih dinamovaca i približavanje slavne povijesti kluba novim generacijama", kazao je predsjednik KK Dinamo Marijan Pojatina.

Igrači Hajduka slave pogdak Hajduk srušio Dinamo na krcatom Poljudu: Sahiti iskoristio zbunjenost Modre obrane divider

Između zbirke od 550 dresova koliko ih Krešo Barić ima u kolekciji večeras će biti izloženo 30-ak dresova među kojima i oni Arijana Ademija, Josipa Mišića, Danijela Zagorca i Stefana Ristovskog.

Dolaze nogometaši velikog i malog Dinama

A upravo njihov dolazak očekuje se na izložbu i utakmicu, kao i malonogometaša Futsal Dinama, aktualnih prvaka Hrvatske predvođenih trenerom Matijom Đulvatom. Bit će to prilika da se pod istim krovom po prvi puta nađu svi igrači Dinama kojima je osim imena zajednička činjenica da ih podržavaju Bad Blue Boysi.

Ulaznica za utakmicu Dinama i Škrljeva, a samim time i izložbu Dinamovih dresova kroz povijest, koštat će ovaj puta iznimno 10 eura, a moći će se na blagajni Draženove dvorane od 17h. Značajni dio prihoda od prodanih ulaznica KK Dinamo odlučio je donirati za fond pomoći za navijače u Grčkoj na čemu su im javno zahvalili i Bad Blue Boysi.

Ponikve - Dinamo VIDEO Festival nogometa u Gajnicama: Jedan 17-godišnjak zauvijek će pamtiti ovaj dan divider

“Klub se dobro potrudio i organizirao izložbu Dinamovih dresova kroz povijest, a značajan prihod od ulaznica za ovu utakmicu ide u fond za pomoć našoj zatvorenoj braći u grčkim zatvorima. Veliko hvala KK Dinamu i poziv svima da posjete izložbu dresova i u ležernoj, opuštenoj atmosferi ispratimo prvu službenu utakmicu košarkaša u novoj sezoni”, napisali su Bad Blue Boysi u svom proglasu na Telegram kanalu.

Podsjetimo, KK Dinamo prošle je sezone debitirao u Premijer ligi i u prvoj sezoni se plasirao u četvrtfinale doigravanja i polufinale Kupa Krešimira Ćosića. Ove sezone na klupi će ih voditi hrvatski izbornik Josip Sesar, pred kojim je kao cilj postavljeno ponavljanje rezultata od prošle sezone. Nema sumnje da će to biti puno lakše uz Dinamovu publiku.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider