Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Za Dnevnik Nove TV

VIDEO Nizozemac koji je razotkrio veliku aferu: "U Ajaxu vlada anarhija. To je nepošteno prema Hrvatima"

Guido van Gorp dao je intervju za Dnevnik Nove TV o stanju u Ajaxu.

Velika kriza trese četverostrukog prvaka Europe, Ajax za kojeg igraju trojica Hrvata – Josip Šutalo, Borna Sosa i Jakov Medić.

Kopljanici imaju najgore otvaranje sezone od 1964., bakljadom su navijači prekinuli posljednji derbi, a sportski direktor je smijenjen nakon što se utvrdilo da je bio u sukobu interesa zbog transfera Borne Sose.

Reporter Stipe Antonijević za Dnevnik Nove TV pričao je s nizozemskim novinarom Guidom van Gorpom koji je prvi pisao o velikom skandalu u amsterdamskom klubu.

Bijesni navijači prekinuli su derbi Ajaxa i Feyenoorda, u dva su navrata teren zasuli bakljama, a neredi su se potom nastavili pred stadionom:

"Navijači su uništavali stadion, čak su prijetili i upravnom odboru Ajaxa. Kaos je u Amsterdamu, vlada anarhija u Amsterdamu i nije to bez razloga. Nakon odlaska Ten Haga, imamo već trećeg trenera. Imamo tri različita sportska direktora nakon odlaska Marca Overmarsa. Tako da je to potpuni kaos".

Borna Sosa nema ništa s aferom

Dosta je prašine podignula istraga o sportskom direktoru Svenu Mislintatu:

Posljednji sportski direktor Sven Mislintat trajao je samo četiri mjesec dana, a klub je napustio nakon što je klub internom istragom utvrdio da je posljednjeg dana prijelaznog roka doveo Sosu, iako je bio u sukobu interesa:

"Šteta što je Borna u središtu ove priče, jer on s njom nema ništa. Menadžerska agencija imala je udio u vlasništvu privatne kompanije sportskog direktora, a iz te menadžerske agencije je agent Borne Sose i klub to nije znao, to je bilo sramotno za njih. Sven Mislintat je bio u Ajaxu i mogao je raditi što god je htio, bez da ga itko kontrolira", otkriva nizozemski novinar.

Nizozemci poštuju Hrvate

Cjelokupna situacija nije niti malo povoljna za hrvatski trojac koji je ovog ljeta stigao u Amsterdam, no nizozemski novinar tvrdi da navijači itekako poštuju Šutala i Sosu:

"Navijači u Nizozemskoj poštuju Sosu, poštuju Šutala jer su igrali dobro na Svjetskom prvenstvu, jer su velika imena i imaju nešto kredita, ali malo je sve ovo nepošteno i prema njima jer su uskočili u momčad koja je jako nestabilna.

To je potpuno nova ekipa s novim trenerom, a Ajax je jako, jako zahtjevan klub, jer nije dosta samo pobijediti, nego moraš pobjeđivati igrajući atraktivan nogomet", zaključio je.

Zato hrvatski trojac u Ajaxu čekaju nimalo jednostavno dani…

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:00, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider