Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Stigao ovog ljeta

Veliki skandal trese Ajax: Procurile poruke, Borna Sosa se našao pod ucjenom?

Hrvatski nogometaš Borna Sosa je ovog ljeta potpisao za Ajax.

Borna Sosa (Foto: Tom Dubravac/Cropix)

Ajax trese veliki skandal. Sportski direktor Sven Mislintat našao se pod istragom zbog transfera Borne Sose koji je zaključen posljednjeg dana ljetnog prijelaznog roka.

Vatreni je stigao iz Stuttgarta za osam milijuna eura odštete, a cijeli posao je završio pod povećalom zbog sumnje u sukob interesa. Naime, sportski direktor je o transferu pregovarao s menadžerom Arthurom Beckom koji ima udio u vlasništvu njegove privatne firme.

Budući da klupski statut jasno kaže da sportski direktor ne smije odlučivati u poslovima u kojima je u sukobu interesa, Ajax je odlučio pokrenuti internu istragu o transferu hrvatskog nogometaša.

Maro Katinić Čudan transfer Dinama: Veliki talent hrvatskog nogometa prodan za samo milijun eura divider

Također, nizozemski list De Telegraaf je otišao korak dalje pa tako dodao da se Sosa našao pod ucjenom. Jasno su mu poručili da mora promijeniti menadžera, ako želi promijeniti klub i potpisati za Ajax, tvrdi nizozemski list:

"Prema više izvora iz Njemačke i Nizozemske, ali i onome što se može iščitati iz poruka koje su razmijenili Sosa i njegov donedavni menadžer, Sosi je prelazak iz Bliesmeisterove u Beckovu agenciju postavljen kao uvjet za transfer, i to odlukom Mislintata", piše De Telegraaf.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider