Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Bio na posudbi u Sloveniji

Čudan transfer Dinama: Veliki talent hrvatskog nogometa prodan za samo milijun eura

Maro Katinić potpisao je za klub Sharjah iz Ujedinjenih Arapskih Emirata.

Maro Katinić (Foto: Teo Kamov/Cropix)

U predvečerje prve utakmice utakmice u Konferencijskoj ligi (protiv Astane na Maksimiru) Dinamo je realizirao jedan izlazni transfer koji za sobom ostavlja određene nedoumice.

Maro Katinić, 19-godišnji stoper koji je do jučer bio na posudbi u slovenskom Bravu, prodan je u klub Sharjah iz Ujedinjenih Arapskih Emirata, posljednjeg dana prijelaznog roka u toj državi.

Katinić je svojedobno označen kao velika perspektiva, jedan od najvećih talenata hrvatskog nogometa u 2004. godištu i ponajbolji centralni branič te generacije, ali debi u prvoj momčadi Modrih nije dočekao.

Dinamo ga je odlučio transferirati za cifru od oko 1.000.000 eura i mladi nogometaš karijeru već u ovako ranoj dobi nastavlja na Bliskom Istoku.

Pružao odlične igre u Sloveniji

Nakon što je u siječnju ove godine otišao na posudbu u Sloveniju, Katinić je vrlo brzo prigrabio mjesto u početnoj postavi Brava i cijelo proljeće pružao odlične igre. Figurirao je kao sigurna oklada da će jednog dana biti starter u Dinamovoj prvoj ekipi, međutim nenadano je došlo do ovog transfera.

Ostaje pitanje tko je inicirao ovakav posao i je li se moglo više. Jasno je da su Slovencima u ovoj priči ruke bile vezane, Bravo je samo čekao rasplet pregovora između Dinama i Emiraćana, no svakako ostaje upitnik iznad toga je li transfer posljedica toga što je Dinamo padom iz Lige prvaka preko Europske lige u Konferencijsku ligu bio primoran realizirati makar još jednu prodaju ili su igrač i njegovi zastupnici procijenili da je bolje otići.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider