Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Petković dvostruki strijelac

Pukla petarda na Maksimiru: Dinamo deklasirao Astanu i zakoračio prema europskom proljeću!

Dinamo je pobijedio Astanu 5:1 u prvom kolu skupine C Konferencijske lige.

Galerija Dinamo - Astana Robert Ljubičić Gabriel Vidović +3 Marko Bulat

Nogometaši zagrebačkog Dinama nastavili su svoj pobjednički niz protiv kazahstanske Astane ostvarivši i petu pobjedu u isto toliko međusobnih susreta.

I peta međusobna utakmica između Dinama i Astane otišla je na stranu hrvatskog sastava koji je ovoga puta slavio sa 5:1 i sada ima ukupnu razliku golova u međusobnim susretima čak 14:1.

Prvi put Dinamo i Astana su igrali u kolovozu 2018. u 3. pretkolu Lige prvaka. Hrvatski prvak je pod vodstvom Nenada Bjelice na Astana Areni slavio 2:0 golovima Marija Budimira (39) i Danija Olma (84). U uzvratnom susretu Dinamo je na stadionu Maksimir pobijedio s 1:0, a gol odluke zabio je Mario Gavranović u 74. minuti.

Nemanja Bilbija Spektakularan i povijesni preokret: Mostar gori, čudesna pobjeda Zrinjskog nakon što su gubili 0:3! divider

Uslijedile su dvije utakmice ovoga ljeta u 2. pretkolu Lige prvaka i dvije nove pobjede Dinama kojeg je vodio Igro Bišćan.

U prvoj utakmici Dinamo je na stadionu Maksimir slavio s uvjerljivih 4:0. Prvi gol postigao je Bruno Petković (35), potom je Luka Ivanušec (41, 43, 56) dodao još tri. Uzvrat je bio formalnost, a hrvatski prvak je pobijedio sa 2-0. Golove za Plave su postigli Aleksandar Maročkin (24-autogol) te Antonio Marin u 88. minuti.

Neki drugi Dinamo u odnosu na srpanj

Od njihovog posljednjeg ogleda mnogo toga se promijenilo, prvenstveno u Maksimiru. Dinamo je ispao iz kvalifikacija Lige prvaka (AEK), te play-offa Europske lige (Sparta Prag). Igor Bišćan više nije trener zagrebačkog kluba, nakon ispadanja od grčkog prvaka dobio je otkaz, a njegovu poziciju preuzeo je Sergej Jakirović. U klubu više nisu niti reprezentativci Dominik Livaković koji je preselio u Fenerbahče, Luka Ivanušec je novi član Feyenoorda, dok je Josip Šutalo prodan u Ajax.

Međutim, to nije utjecalo na rezultat dvoboja protiv Kazahstanaca i Dinamo je i peti put bio uspješniji.

Nemanja Bilbija Kapetan Zrinjskog nakon povijesnog preokreta: "Pao sam na glavu i ostao bez svijesti" divider

Dva gola iz jedanaesteraca je zabio Bruno Petković (43, 53), u 58. minuti je sjajno iz slobodnog udarca pogodio Marko Bulat, a u samoj završnici među strijelce su se upisali Antonio Marin i Tibor Halilović Prvi gol u pet međusobnih susreta za Astanu je postigao Kamo Hovhannisjan u 78. minuti utakmice.

Idući ogled Dinama i Astane je dvoboj 5. kola koji je na rasporedu 30. studenog na Astana Areni.

Standings provided by Sofascore

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider