Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
solidna podrška

Dinamovi navijači stižu u Sevillu: Jakirović dobio ultimatum, je li opasno čekati derbi s Rijekom?

Modri će imati sasvim solidnu podršku navijača u Sevilli protiv Betisa...

Sergej Jakirović (Foto: Luka Stanzl/Pixsell)

Iako nema organiziranog odlaska Dinamovih navijača na utakmicu s Betisom, očito je poprilično zanimanje za gostovanje u Sevilli.

Sinoć je zrakoplov za Malagu bio pun kao šipak. Puno poznatih faca iz navijačkog i općenito nogometnog miljea. Neke nismo vidjeli godinama, dosta ih je bilo u društvu supruga i djece. Iskoristili su zgodnu šansu da spoje staru strast prema plavoj boji i ugodan obiteljski izlet.

Kostas Laifis Propao i plan B: Klub pristao, ali Lovrenova alternativa rekla "ne" Dinamu divider

Andaluzija je turistički biser Španjolske, posebice u ovo doba godine kada su temperature najugodnije. Primjerice, danas popodne u Malagi je bilo oko 25 stupnjeva Celzijevih, Sunce je baš pržilo po leđima, a navečer se očekuje 15-16. Niskobudžetni letovi u Malagu i sasvim pristojne hotelske i uslužne cijene na jugu Španjolske mnoge su namamili da krenu put Seville.

Sudeći po broju Hrvata koje smo sinoć susretali na raznim punktovima u Malagi, Modri će imati sasvim solidnu podršku sutra na Villamarinu. Većina je prespavala jednu noć u Malagi i danas se zaputila prema Sevilli.

Manuel Pellegrini Pellegrini probranim riječima o Modrima: ''Dinamo obično igra Ligu prvaka, naviknuti su na pobjeđivanje'' divider

Nije bilo nikakvih problema, samo dobra zabava do sitnih sati. Nadamo se da će slično biti i u Sevilli. Iako se nakon Atene puše i na hladno, nema naznaka da bi moglo biti nove frke.

Čop? Sjećam ga se kroz maglu

Hrvati se poznati po tome da se znaju snaći u bilo kojoj situaciji, tako da ne čudi što su se snašli i za ulaznice. Nisu baš jeftine, plaćale su se 70 eura i naviše.

Mykola Balakin Poznato je tko sudi Dinamu protiv Betisa: Ukrajinac je lak na kartonima, dobro to znaju naši mladi Vatreni divider

Kad ste već u Malagi, red je posjetiti poznatu tvrđavu koja dominira polumilijunskim gradom s obližnjeg brda i Picassov muzej, a još više skoknuti do čuvene La Rosalede.

"Druga smo liga, Malaga nema love", tužno nam je zborio taksist koji nas je prevezao do kultnog stadiona na kojem je golove zabijao i trenutačno najvrući centarfor u HNL-u - Duje Čop.

Sergej Jakirović Jakirović u ogromnim problemima uoči Betisa: Evo tko sve putuje za Sevillu divider

Doduše, nije ih baš previše postigao da bi ga pamtili prosječni navijači.

"Sjećam ga se kroz maglu", pristojno nam je odgovorio konobar koji radi u jednom od brojnih barova u centru grada.

Po izgledu lica rekao bih da mu je magla po pitanju Čopa prilično gusta. A kao da se mi sjećamo baš svih stranaca koji su prodefilirali Maksimirom... Za Andalužane kažu da su jako uljudni i prijateljski raspoloženi. Prvi dojmovi potvrđuju tu priču. Ugodno je šetati Malagom i sjesti na neku terasu.

Dejan Lovren i Luka Modrić Lovrenov povratak u Dinamo ovisio o jednoj stvari: Teško su se Modri mogli uskladiti s Lyonom divider

Sliku jako poželjnog grada malo mute brojni prosjaci. Ima ih jako puno i dosta su uporni. To govori da ekonomska kriza u Španjolskoj traje već dugo i da nije prošla. Kao i posvuda u svijetu, naočigled se vidi da je socijalno raslojavanje golemo. Bjesomučna koncentracija kapitala očito ide dalje i nema namjeru stati.

Jakiroviću dano na znanje - ne smiješ šaptom pasti

Kako god, tema koja je dominirala tijekom leta za Malagu i poslije na večeri bila je informacija da Dinamo radi na dovođenju Dejana Lovrena. Iskreno rečeno, odmah nam je bilo jasno da od toga neće biti ništa, čak i bez insajderskih informacija koje su, uzgred rečeno, bile posve negativne.

Ma, tko još posuđuje drugom klubu igrača na kojeg računa i još financira glavninu plaće. Nisu Francuzi sisali vesla, a ni Lovren, čini se, nema baš namjeru smanjiti potraživanja, a kamoli značajno.

Druga tema je bila što će biti s Jakirovićem ako Dinamo loše odigra i izgubi od Betisa? Naime, kruže glasine da mu je dano na znanje da ne smije šaptom pasti u Sevilli.

Netko će reći da to nema previše logike jer su seviljska brijačnica i općenito Konferencijska liga označeni u Maksimiru manje bitnima u odnosu na prvenstvo.

Doista se tako čini, no u Plavim salonima već podulje malo toga ima veze s logikom. Na maksimirskim daskama godinu-dvije igra pravi cirkus Colorado i nema naznaka da će ubrzo stati. Realnije je da će se čekati ishodi s Varaždinom i Rijekom.

S druge strane, tada već može biti isuviše kasno tako da treba ostaviti prostor da Betis može biti kap na već punu čašu, a možda bude i pozitivan preokret. Nogomet je ćudljiva biljka, sve je moguće. Nije Betis neprelazna prepreka. Modri moraju vjerovati, bez kuražnosti nema uspjeha.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider