Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Komentar Ivice Mede

Dinamo tone sve dublje, trener luta, a šefovi strahuju za fotelje: Kada se počnu vaditi na suce i sreću…

Dinamo je u nezapamćenoj krizi rezultata. Nije bilo sreće u Plzenu, to je činjenica, ali igra je i dalje loša…

Sergej Jakirović (Foto: Ronald Gorsic / CROPIX)

Iz utakmice u utakmicu trener Dinama Sergej Jakirović spoznaje suštinu one stare poslovice: kada kola jurnu nizbrdo, jako ih je teško zaustaviti. Možete se bacati i pod kotače, ali kola nastavljaju gaziti.

Sandro Kulenović Revoltirani Kulenović: “Neke se stvari moraju promijeniti oko suđenja, ne treba o tome šutjeti“ divider

U ovakvim situacijama i Fortuna najčešće digne ruke od gubitnika. Modri su imali puno peha u Plzenu, VAR ih je u dva navrata lupio po glavi, no mora se reći da igra opet nije bila bogzna kakva. Tri udarca u okvir vrata to najbolje svjedoče.

Solidno su ušli u utakmicu, no raspali su se nakon što je Viktoria povela iz jedanaesterca. U tim trenucima Viktoria je mogla masakrirati Dinamo. Redala je šanse i promašivala zicere.

Katastrofalan niz 

Naposljetku Dinamo nije kaznio domaćina, doista nije bilo sreće, u dvije sporne situacije VAR je presudio u korist domaćina. Kod onog zaleđa u finišu utakmice odlučivali su milimetri. Vidjet ćemo što će reći sudačke analize, moguće je da su Modri oštećeni, možda je bio prekršaj na Baturini kod situacije za jedanaesterac, no to im neće puno pomoći.

Činjenica je da Dinamo bilježi gotovo nezabilježenu nisku loših rezultata. Dugo je vremena prošlo otkada je posljednji put izgubio tri utakmice zaredom u skupinama UEFA-inih natjecanja. Dodatno diže kosu na glavi činjenica da u te tri vezane utakmice nije postigao niti jedan pogodak.

Sergej Jakirović Sergej Jakirović nakon poraza: "Ne znam kako su povučene te linije" divider

A ne može se reći da igra u preteškoj skupini, čak će mnogi reći da je najlakša u Konferencijskoj ligi. Suparnici su doista ispodprosječni. Prije početka natjecanja Dinamo je bio favorit za osvajanje prvog mjesta, a kamoli da će proći dalje. Mnogi su mislili da će to pregaziti kao plitak potok.

Kada suci i sreća postanu glavni krivci, nazire se havarija

Dinamovi rezultati u takvoj skupini najbolje govore koliko su Modri pali u odnosu na prošle sezone. O uzrocima pisali smo već naširoko, nema smisla ponavljati priču, ali da će Dinamo biti baš tako loš, to se teško moglo pretpostaviti. Jakirovićeva momčad u posljednjih šest utakmica bilježi tri poraza, jedan remi i samo dvije pobjede. Ovo je bio čak šesti poraz Dinama u 18 utakmica s Jakirovićem na mjestu glavnog trenera.

Pad Baturine u kaznenom prostoru Češki mediji o utakmici Dinama: “Suverena Viktorija je odradila posao, rutinska pobjeda“ divider

Malo je reći da su rezultati katastrofalni za Dinamove standarde. U takvoj situaciji nije baš upitno vaditi se na sreću i proklinjat suce. Kada to krene, kada suci i sreća postanu glavni krivci, nazire se potpuna havarija.

Morate i sami nešto poduzeti da biste popravili situaciju. Igra je ključ, a igra je uglavnom loša ili u najbolju ruku prosječna. Za igru je zadužen trener, a čini se da on odveć luta. Kao da se boji napraviti ključne selekcijske procjene.

Jakirović previše luta 

Dojam je da previše mijenja, pogotovo napadače, koji jednostavno ne mogu uhvatiti kontinuitet. Već odavno morao se odlučiti tko je taj i dati mu povjerenje. Ovako svi pomalo igraju i nitko ne može ući u formu. 
Jakirović je štošta preživio dosad, mnogi treneri prije njega takvu podršku nisu mogli ni sanjati, mnogi su dobili otkaz i za puno benignije posrtaje.

Dojam je da je jedini razlog zbog čega Jakirović još uvijek u sedlu taj što se čelnici maksimrskog kluba boje da bi možda netko potegao pitanje njihove odgovornosti. Ako Jakirović dobije otkaz, lako je moguće da bi morala pasti još nečija glava iz užeg vodstva. Sve svaliti na trenere nije moguće jer znamo što se događalo i kako se radilo.

Dok vodstvo kluba cvika povući sljedeće poteze, Dinamo pada u slobodnom padu, tone kao Titanic. Hoće li se čekati utakmica s Rijekom i što ona može promijeniti, može li jedna pobjeda sve okrenuti, to možemo samo naslućivati.

Šefovi se boje za fotelje

Činjenica je da čelnici Dinama kasne u svemu što je bitno. Od promašene transferne do općenito stručne politike. Još uvijek se ne zna tko će biti sportski direktor, a zimskim prijelazni rok zapravo je pred vratima.

Ozbiljni klubovi rade na dovođenju pojačanja puno prije nego što transferni rokovi započnu. Dinamo se mora pojačati, to je svima jasno, a u Maksimiru očigledno ni u peti nemaju koga će dovesti. Kakva je klupska politika, takvi su i rezultati.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider