Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Nema pomaka

VIDEO Novi statut Dinama i dalje na čekanju: "Bilo je jasno da ne misle iskreno. Navijačima sam poručio..."

Ivica Medo, kolumnist portala gol.hr za Dnevnik Nove TV komentirao je situaciju u Dinamu.

Ni na jučerašnjem zasjedanju Izvršnog odbora Dinama ništa nije usvojeno po pitanju novog demokratskog Statuta.

Već mjesecima se nagađa o novoj skupštini Dinama koja bi se trebala sastojati od 60 članova, od toga bi se 28 biralo na slobodnim izborima među članovima kluba, još 28 imenovao bi Izvršni odbor uz troje predstavnika sponzora i jednog predstavnika grada Zagreba, ali čini se da je i to previše demokracije za aktualno vodstvo kluba.

Zbog toga se zakotrljala priča da se broj demokratski izabranih skupštinara smanjuje na 20, a to znači da bi Izvršni odbor izabrao čak 40 članova Skupštine. Time bi utjecaj slobodnih izbora bio bitno umanjen.

Ivica Medo, kolumnist portala gol.hr, očekivao je ovako nešto nakon skupštine u ožujku da je porazom Mamićeve struje definitivno počeo toliko željeni proces demokratizacije Dinama:

"Bilo je jasno da ne misle iskreno ono što su govorili na skupštini, nažalost, mnogi su to povjerovali. Navijačima sam tada poručio pazite da vas ne prevedu žedne preko vode. Neke su preveli žedne preko vode, jer su naivni, neiskusni i nisu to shvatili, a za druge nisam baš siguran da su ostali žedni".

Ako po novom statutu uloga članstva bude tako minorna, nastavit će se isti način upravljanja klubom, bio to Zdravko Mamić ili netko drugi:

"To je smokvin list koji im daje još veću argumentaciju. Kad se ova priča zatvori, to je zatvoreno za tko zna koliko godina. Situacija ne samo da se vratila na početne pozicije, nego je otišla još dalje jer će ih zabetonirati", kazao je Medo.

Što je klub odlučio o statusu trenera Sergeja Jakirovića i izboru novog sportskog direktora provjerite u prilogu.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider