Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Udarnih 11

Dinamo čeka najveći izazov: Velika mlada nada odlazi, novi Japanac pod upitnikom

Dinamo danas od 14 sati igra najjaču utakmicu na rovinjskim pripremama, protivnik će mu biti vodeća momčad poljskog prvenstva Slask Wroclaw.

Momčad Dinama (Foto: Goran Mehkek / CROPIX)

Gabriel Rukavina, koji je godinama predstavljan kao velika mlada nada Dinama, na izlaznim je vratima Maksimira. To je već neko vrijeme sasvim jasno, no čini se da se rastanak opasno primakao. Rukavine nije bilo na popisu igrača Dinama za jučerašnju prijateljsku utakmicu s Makedonijom GP.

Lanxess Arena Hrvatska se seli u dvoranu o kojoj Nijemci govore sa sjajem u očima: "To je rukometna meka" divider

Modri su pobijedili Makedonce 4:1, a igrala je pričuvna momčad. Malo je reći da je znakovito da Rukavina nije konkurirao za utakmicu. Da nije na odlasku, sigurno bi bio u momčadi jer je Sergej Jakirović na teren poslao i tri mlade nade, Mikića, Cvetka i Graonića, koji su po statusu donedavno bili iza Rukavine.

Rukavina odlazi u LA Galaxy

Zna se i gdje bi Rukavina trebao prijeći, najozbiljniji je prosac LA Galaxy. Već smo pisali o toj pomalo čudnoj priči, nategnutoj situaciji, nekim očito kratkim spojevima na relaciji igrač – menadžeri – maksimirski klub.

Iako se u medijima najčešće spominje ponuda od tri milijuna eura, s kojom Dinamo navodno nije zadovoljan, čini se da je ipak riječ o većoj svoti, a već sam pisao da je do mene došla informacija da je zapravo u igri 6 milijuna eura. To se da lijepo podijeliti. E, sad, pitanje je kako će se kolač podijeliti, odnosno koliki će komad kome pripasti.

Kristijan Jakić VIDEO Brončani Vatreni vozio sat vremena zbog rukometaša: "Samo Hrvati znaju napraviti ovakvu atmosferu" divider

Čini se da tu postoje prijepori, pogotovo ako je točno da je jedna menadžerska ekipa samo na papiru, a da druga zapravo vodi igrača i da je pronašla prosca. U tom slučaju nije teško zaključiti gdje je kvaka. Kako god, iskustvo nam govori da će se već dogovoriti. Kada je na stolu fina hrpica, uvijek se nađe kompromis.

Generalna proba za Lokomotivu

U ovom trenutku za Modre je ipak puno važnije kako će odigrati u današnjoj generalnoj probi za zaostali okršaj s Lokomotivom (23. siječnja) na otvaranju proljetnog dijela prvenstva. Protivnik je prilično renomiran, riječ je o vodećoj momčadi poljskog prvenstva, Slasku iz Wroclawa.

Jakirović će na teren poslati najjače snage, a najintrigantnije je hoće li se predstaviti japansko pojačanje na lijevom beku Takuya Ogiwara, koji je imao problema s gležnjem, pa od dolaska nije igrao i pod upitnikom je za tu utakmicu.

Hrvatska - Španjolska Bolna scena usred Zagreba: Znate li zašto su Španjolci položili gol poslije finala Eura i pokrili ga zastavom? divider

Slaskova momčad na Transfermarktu je procijenjena na 19,5 milijuna eura, po čemu je tek četvrta momčad poljske elitne lige, a najvrjednija je Rakow Czestochowa, koja je procijenjena na gotovo 40 milijuna.
No Slask je prvi na ljestvici, a Rakow tek četvrti s devet bodova zaostatka. Dakle, Dinamo čeka zanimljiva ekipa koja bi trebala biti dobar barometar stanja forme pred nastavak sezone.

Ogiwara pod upitnikom

Ako novi Japanac bude spreman, udarna momčad Modrih mogla bi ovako izgledati:

Zagorac – Ristovski, Živković, Theophile, Ogiwara – Ademi, Mišić – Kaneko, Baturina, Xoxha – Petković.

Jakirovića može radovati što su se protiv Makedonaca u listu strijelaca upisala sva tri rezervna napadača: Brodić je postigao dva gola, iako je igrao samo drugo poluvrijeme, a Kulenović i Vidović po jedan. Kuriozitet je da su Modri primili pogodak nakon osam uzastopnih utakmica, računajući sva natjecanja i prijateljske utakmice odigrane na pripremama u Rovinju.

Taj podatak govori da se obrana stabilizirala, iako se može govoriti i kvaliteti suparnika s kojima su igrali. Kako god, Slask bi trebao biti izazov i pravi pokazatelj gdje se Modri u ovom trenutku nalaze po pitanju forme. Utakmica počinje u 14 sati.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider