Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
najbolji s mandićem

VIDEO Brončani Vatreni vozio sat vremena zbog rukometaša: "Samo Hrvati znaju napraviti ovakvu atmosferu"

Kristijan Jakić bodrio je reprezentaciju protiv Rumunjske na Europskom prvenstvu u rukometu.

Rukometaši Hrvatske imali su sjajnu podršku protiv Rumunjske, a imat će je i u drugom krugu u Kolnu. Tamo bismo mogli vidjeti i Kristijana Jakića, osvajača svjetske bronce s Vatrenima, koji je pratio naše rukometaše ovih dana u Mannheimu.

"Hrvatsku reprezentaciju pratim sve sportove, tako da i rukometaše. Trenirao sam kao mali rukomet, obožavam rukomet gledati, imam tu dosta prijatelja rukometaša, pogotovo tu sat vremena od Frankfurta. I mislim da mi je to jedna prilika da pogledam rukomet, podržim momke i uživam u tome", započeo je Kristijan Jakić za Dnevnik Nove TV.

Vedran Zrnić, komentar s desnog krila Podsjeća na Džombin turnir: Slijede ključne utakmice na Euru, igrači bi trebali odmah prijaviti te stvari divider

Ako vas mogu pitati, znate li koga iz reprezentacije i s kime se družite?

"Pa većinom s Davidom Mandićem, dobri smo prijatelji, upoznali smo se i čujemo se svakodnevno. Žao mi je što nije tu sada, ozlijeđen je, ali nadam se da će se brzo oporaviti."

Ovaj tu rođak Mandić, vratar, čini se da bi mogli dobiti u njemu napokon vrhunskog vratara?

"Meni je, iskreno, savršen. Mislim da je on stvarno jedan vrhunski golman i da će biti jako koristan u budućnosti."

Ova navijačka atmosfera, nevjerojatna, puno je Hrvata koji tu žive, to će biti sve bolje i bolje?

"Meni je samo žao što za utakmicu moraš kupiti karte za ovu prije utakmicu. Ja sam naravno došao pogledati prijašnju utakmicu, atmosfera nula, nitko s ničim i onda dođemo mi Hrvati i napravimo atmosferu. Žao mi je što je dosta sjedala praznih, jer utakmica prije ode dosta ljudi, nemaju ljudi karte, to mi je žao što još nismo mogli više napuniti dvoranu.

Constantin Moestl Španjolcima se ovo nije dogodilo nikad u povijesti europskih prvenstava: Hrvatska najavila debakl divider

Zapravo je ovo uvertira u Europsko prvenstvo u nogometu u Njemačkoj, prvo ću vas pitati koliko imate poziva za karte?

"Pa sigurno i previše ako se tako može reći, ali prvo ja moram zaslužiti svoje mjesto, a onda ćemo razmišljati o kartama. O tome ćemo u budućnosti."

Kakva je situacija trenutno, nije bila dobra prva polusezona u Frankfurtu, ali evo igrali ste za vikend posljednjih 20 minuta, u derbiju kod Leipziga, u velikoj pobjedi Eintrachta. Dobar znak.

"Je, sigurno, prošle polusezone imao sam dosta problema s ozljedama, koljeno, pa tetiva. Sad sam se vratio, oporavio, trener mi daje pomalo minutažu, to mi je jako drago što cijeni moj rad. Nadam se da ću dobivati minute i dalje, ako Bog da da se izborim za prvu poziciju."

Znači, nada da možete biti na popisu ipak još postoji?

"Tako je, ako dragi Bog da, ako zdravlje posluži i ako se izborim za svoju poziciju."

Kristijane, puno vam hvala i sretno.

"Hvala vama."

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider