Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Analiza Vedrana Zrnića

Podsjeća na Džombin turnir: Slijede ključne utakmice na Euru, igrači bi trebali odmah prijaviti te stvari

Stručni komentar Vedrana Zrnića nakon plasmana Hrvatske u drugi krug.

Vedran Zrnić, komentar s desnog krila (Foto: Cropix/Gol.hr)

Svjetski prvak i olimpijski pobjednik Vedran Zrnić za gol.hr komentira utakmice na Europskom rukometnom prvenstvu

Čestitke našoj reprezentaciji. Vidjelo se nekako od početka da smo krenuli malo s preindividualnom igrom, što na kraju krajeva pokazuje da su se svi htjeli malo vratiti u tu šutersku formu. Istina da se malo prebrzo događa napad i nekako individualno, a u prvom smo dijelu imali poteškoća kada su nam došli na 12:12. Ipak, u minutu i pol smo došli na četiri razlike i imali utakmicu pod kontrolom.

Najbolji igrač bio nam je Luka Lovre Klarica, koji je na kraju i proglašen za igrača utakmice. Igrao je fenomenalno. Pivot Kušan pokazao se jako dobro u napadu, u obrani mora biti pokretljiviji za veće utakmice. Ako ne može biti pokretljiviji, neka bude agresivniji jer će nam to trebati.

Džomba je imao ovakav turnir

Na treneru je da vidi što će dalje, Kušan je dobro odigrao, ako se vrati Načinović, onda će odlučivati koga će izbaciti, možda Šipića, ali to je na treneru. Šoštarić je odigrao sjajnu utakmicu, kao i Jelinić, a drago mi je što se Kuzmanović vratio i što su oni taj tandem. Tu je i Ivić, koji je ispao za ovu utakmicu.

Rukomet Euro 2024 raspored RUKOMET 2024: Raspored i rezultati Europskog prvenstva divider

Što se tiče sjajne statistike s krila, mislim da smo ovo već vidjeli, čini mi se da je Mirza Džomba imao jedan takav vrhunski turnir u kojem nije baš promašivao. Jelinić je danas promašio veliki zicer pa je na kraju zabio šest golova. Svaka čast ako naša krila ostanu na toj statistici, ali više bih volio da se u slučaju promašaja znaju vratiti.

Duvnjak je ušao u posljednjih 15-ak minuta. Nadam se da je on u formi i da je u nekom igračkom ritmu. Po utakmicama ne bi trebao biti, ali on je iskusan i nadam se da će na iskustvo odigrati. Teško je tako ulaziti, ali mislim da je spreman na tu ulogu.

Luka Cindrić Luka Cindrić (Foto: Ante Cizmic/Cropix)

Cindrić i Karačić jako dobro igraju. Cindrić se malo htio i pokazati pred svojim rumunjskim suigračima. Bila je dobra utakmica, odigrali smo kvalitetno.

Opasnost uoči ključnih utakmica

I jedna zanimljivost. Isključenom Srni nisu mogli naći mjesto na tribini jer je sve bilo puno u dvorani i nije se nigdje moglo sjesti.

Jedino što bih malo rekao da mi se ne sviđa jest način na koji se igrači razbole i dobiju virozu. To ne može nitko spriječiti, ali igrači bi po meni trebali, ako malo osjete, na prve simptome reći liječnicima. Trebamo spriječiti što više možemo pred iduće utakmice.

Nadamo se da Načinoviću temperatura neće puno snage uzeti. To je sigurno došlo iznenada, ali… Znam da kad te nešto boli, kažeš sam sebi da je dobro i da će proći, ali veća je šteta ako ne prijaviš liječnicima jer slijede ključne utakmice.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider