Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Pokrovitelj Telemach

Hrvatska danas igra za povijesno zlato, evo gdje pogledati spektakl: "Uživamo u ovome"

Hrvatska muška vaterpolska reprezentacija večeras od 20:15 igra finale Europskog prvenstva na bazenu Mladost u Zagrebu. Protivnik je Španjolska, čiju smo ekipu već svladali rezultatom14:12 nakon peteraca, no finale će biti sasvim druga utakmica.

Ipak, gledajući okolnosti i povijest Hrvatske na Europskim prvenstvima na kojima smo bili domaćini turnira, postoji velika šansa za zlato. Hrvatska je dosad dva puta osvajala Europsko prvenstvo, 2010. i 2022., a to je svaki put napravila na domaćem terenu.

Fantastičnu igru pokazala je momčad Ivice Tucka na turniru upisavši samo jedan poraz kroz pet utakmica (protiv Crne Gore nakon peteraca). Osim rezultata posebno oduševljava dojam, Hrvatska igra atraktivan i moderan vaterpolo koji navijači itekako primjećuju:
Hrvatski navijači Hrvatski navijači (Foto: Foto: Sanjin Strukic/ Pixsell)
"Uživamo gledajući momke kako igraju, ovo je najbolji sport", rekao nam je jedan od navijača nakon plasmana u finale, dok je drugi išao nešto dublje u analizu:

"Mislim da imamo dovoljnu kvalitetu, obrana je na vrhunskoj razini. Eventualno bi trebali popraviti igrača više, ali mislim da je to svima jasno. Osim toga mislim da su momci dobri i spremni napraviti nešto veliko", rekao je strasni navijač Josip Jurčević.

Hrvatski vaterpolisti Hrvatski vaterpolisti (Foto: Foto: Sanjin Strukic/ Pixsell)

„U Dubrovniku je to svetinja, najbolji sport. Uživamo u njemu igrajući i gledajući“, nadovezao se Pero Gvozdenica koji je za naše vaterpoliste potegnuo i do Zagreba.

Sve pratite na platformi EON TV, koju donosi Telemach

Završnicu turnira možete pratiti na EON TV-u, a osim velikog finala, nemojte propustiti niti borbu za treće mjesto između Italije i Mađarske.

Hrvatski vaterpolisti Hrvatski vaterpolisti (Foto: Foto: Sanjin Strukic/ Pixsell)

Telemach Hrvatska kontinuirano pruža podršku razvoju sporta prepoznajući njegovu važnost za sve generacije te ponosno sponzorira hrvatsku vaterpolsku reprezentaciju.

"U Telemachovoj poslovnoj strategiji duboko je ukorijenjen osjećaj prema hrvatskom sportu, koji postaje katalizator zajedništva i ponosa. Upravo nas to motivira da aktivno doprinosimo jačanju sportske kulture i zajednice. U svijetu sporta ne broji se samo rezultat, već su emocija, strast i samo natjecanje toliko važni da postaju sastavni dio nacionalnog identiteta", rekao je Adrian Ježina, predsjednik Uprave Telemacha Hrvatska.

Telemach uz vaterpolsku reprezentaciju i ovogodišnje Europsko prvenstvo u vaterpolu sponzorira i hrvatsku rukometnu reprezentaciju, koja također igra veliko natjecanje – Europsko prvenstvo u Njemačkoj.

Nova StudioSadržaj je napravljen u produkciji Nova Studija, native tima Nove TV, u suradnji s partnerom Telemach Hrvatska po najvišim profesionalnim standardima.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider