Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Oči u oči s trenerom

Intrigantan video koji puno govori: Prva postava Dinama bez programirane zvijezde, kako će to primiti?

Gabriel Vidović i Sergej Jakirović snimili su zanimljiv video na Dinamovim pripremama u Rovinju…

Gabriel Vidović i Arijan Ademi (Foto: Goran Mehkek / CROPIX)

Zanimljiv video pojavio se na profilu na Instagramu Prve hrvatske lige. Očito je snimljen u hotelu na pripremama u Rovinju.

Voditeljica i Željko Obradović VIDEO Simpatičan gaf voditeljice Cibonine konferencije za medije, ispravio ju Željko Obradović divider

Traje tek nekoliko sekundi, no prilično je simptomatičan, iako je jasno da se radi o šali. No u svakoj šali ima pola istine… Glavni glumci su ofenzivac Dinama Gabriel Vidović i trener Sergej Jakirović.

Jakirović i Vidović snimili video

Pitanje za Vidovića je glasilo: Misliš li da ti bolje odgovara pozicija desetke od krile?

„Ne smijem ništa reći“, kazao je Vidović i trpko se nasmijao pogledavši prema Jakiroviću, koji je sjedio do njega zavaljen u fotelju i samo je odobravajuće klimao glavom. Očito je bio zadovoljan diplomatskim odgovorom svojeg igrača.

Vidović je, dakle, izbjegao otvoreno reći koja mu pozicija bolje odgovara, ali nekako je dojam da bi mu više odgovaralo igrati u sredini. Vješt je dribler i dobar pucač, ali nije pretjerano hitar i probojan, pogotovo na duže relacija. Dojam je da se puno bolje snalazi na manjem prostoru.

Hrvatska rukometna reprezentacija Hrvatska u četvrtak odmah igra veliki rukometni spektakl: Evo što kaže raspored divider

Čini se da bi bio učinkovitiji i opasniji kada bi igrao bliže suparničkim vratima. Tada bi njegov „geg“ u korak ili dva dolazio više do izražaja. Sličnog sam mišljenja i za Antonija Marina, kojeg se u Dinamu također uporno guralo na krilo, iako je jasno da nema fizičke kapacitete za tu poziciju i da bi se možda puno bolje realizirao da ga se forsiralo na desetki, kako je to, primjerice, bilo dok je bio u Šibeniku kod trenera Marija Rosasa, koji je to odmah prepoznao.

Prva postava Dinama bez programirane zvijezde

Kako god, Vidović je došao u Dinamo sa statusom zvijezde, ipak je Bayernov igrač, ali pet mjeseci poslije ipak ne može računati na mjesto u početnoj postavi. Morat će se žestoko boriti za udarni dres. Tko zna, možda će o tom ishodu ovisiti Dinamova sezona. Ako se uspije nametnuti, možda će Dinamo lakše do obrane naslova prvaka. 

Luka Modrić i Lionel Messi Modrić glasao za Messija i razbjesnio Realove navijače: Salve kritika na račun hrvatskog kapetana divider

Dinamo otvara proljetni dio sezone zaostalom utakmicom protiv Lokomotive 23. siječnja, a prva postava mogla se nazrijeti u pripremnoj utakmici protiv Celja, lidera slovenske elitne lige.

Udarni sastav za Lokomotivu

Dakle, Dinamo bi protiv Lokosa mogao istrčati u sljedećem sastavu:

Zagorac – Ristovski, Živković, Theophile, Ogiwara – Ademi, Mišić – Kaneko, Baturina, Xoxha – Petković.

Vidović je ljetos došao na posudbu u Dinamo iz Bayerna. Posudba mu istječe na kraju sezone, a još uvijek nije jasno hoće li Dinamo aktivirati otkupnu klauzulu. Dobro je započeo avanturu u Dinamu, postigao je dva gola, a onda se malo izgubio i stišao početnu euforiju, koja se pretvorila u brojne upitnike.

Zasad je postigao 4 gola i upisao dvije asistencije u 19 nastupa za Dinamo. Kako će se razvijati njegova priča u Dinamu, tek ćemo vidjeti. Proljeće će biti presudno.

 

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider