Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Kapetani presudili

Modrić glasao za Messija i razbjesnio Realove navijače: Salve kritika na račun hrvatskog kapetana

Hrvatski kapetan Luka Modrić sudjelovao je u izboru za trofej The Best, FIFA-ina najboljeg igrača godine…

Luka Modrić i Lionel Messi (Foto: Afp)

Lionel Messi i Erling Haaland dugo su vodili izjednačenu bitku za trofej The Best, FIFA-inu nagradu za najboljeg igrača godine, a presudili su glasovi kapetana nacionalnih selekcija.

Lionel Messi Zašto je Messi dobio The Best? Svjetski mediji vrište: FIFA-ina farsa i skandal divider

U izboru The Best pravo glasa imaju navijači, izbornici, kapetani reprezentacija te 300 predstavnika medija iz različitih članica FIFA-e. Svi imaju po 25 posto udjela u glasovanju i onda se ti glasovi preračunavaju u bodove. I Messi i Haaland imali su po 48 bodova, no Argentinac je odnio pobjedu zahvaljujući pravilu da u slučaju poravnatih bodova pobjeđuje onaj tko ima veću potporu kapetana. A i tu je bilo vrlo tijesno (13:11 u bodovima) i svaki je glas bio bitan. 

Burne reakcije

Messijev izbor izazvao je burne reakcije diljem svijeta. FIFA-inu nagradu mnogi su nazvali farsom i skandalom, posebice su žestoko reagirali norveški, pa i dio španjolskih, odnosno madridskih medija, te njemački i francuski mediji.

Hrvatska rukometna reprezentacija Vrlo zanimljiva statistika: Jedan hrvatski rukometaš treći je najbrži igrač prvenstva divider

Mnogi se slažu da je nagradu trebao dobiti Erling Haaland, napadač Manchester Cityja i norveške reprezentacije. Messi prošle godine izuzev francuskog prvenstva nije ništa bitno osvojio, a niti posebno odigrao, dok je Haaland u dresu Građana zabio mnoštvo golova i uknjižio trostruku krunu osvojivši Ligu prvaka, englesko prvenstvo i FA kup, a dodao je još i europski Superkup.

Kapetani presudili

Kako god, Messi je ipak slavio, ponajviše zaslugom kapetana nacionalnih momčadi, koji su Argentinca većinom stavili ispred Haalanda. Neki španjolski i svjetski mediji prenijeli su da je veznjak Real Madrida i kapetan hrvatske reprezentacije Luka Modrić također dao glas Messiju, što nikako nije sjelo mnogim navijačima Reala. 

Ističe se da je taj Modrićev potez na društvenim mrežama izazvao prilično negativne reakcije navijača Kraljevskog kluba. Znamo da je Messi legenda Barcelone, a rivalitet i animozitet, da ne kažemo neprijateljstvo, između Reala i Barce prelazi granice sportskih okvira. Stranicu Madrid Xtra prati preko milijun navijača Reala i tu je mnoštvo komentara.

Modrić glasovao za Messija  

Prema objavi specijalizirane stranice koja prati Kraljevski klub, Modrić je ovako glasovao: 1. Messi 2. Rodri 3. Marcelo Brozović.

Inače, zanimljivo je da je izbornik portugalske reprezentacije Roberto Martinez na prvo mjesto stavio Brozovića, hrvatskog reprezentativca koji je s Interom igrao u finalu Lige prvaka i izgubio od Manchester Cityja, a ljetos je prešao u saudijski Al-Nassr.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider