Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
UVIJEK TU NEGDJE

Vrlo zanimljiva statistika: Jedan hrvatski rukometaš treći je najbrži igrač prvenstva

Statistika nam pokazuje kako je Lovro Mihić vlasnik trenutno trećeg najbržeg sprinta na cijelom Europskom prvenstvu.

Hrvatska rukometna reprezentacija (Foto: Ante Čizmić / Cropix)

EHF se jako dobro potrudio oko ovogodišnjeg Europskog rukometnog prvenstva pa tako doslovno na dlanu imamo gomilu zanimljive statistike.

Isto tako je zanimljivo na njoj pronalaziti hrvatske rukometaše. Naravno, još uvijek je isto tako rano za neke posebne zaključke, no jedan smo podatak odlučili izdvojiti.

Munjevito brzo hrvatsko lijevo krilo

Radi se o najbržem sprintu dosadašnjeg tijeka prvenstva. On pripada portugalcu Leonelu Fernandesu, koji je uhvatio brzinu od 31.18 km/h. Drugi je Čeh Jakub Sterka, s 31.03 km/h.

Na trećem mjestu nalazi se hrvatski rukometaš i to Lovro Mihić, s 30.92 km/h. On je protiv Španjolske dobio posljednje četiri minute na terenu, dok je protiv Austrije podijelio minutažu s Marinom Jelinićem. 

I iako dosad nema niti jedan udarac na gol na ovom prvenstvu, jednu kontru istrčao je najbrže od svih, a EHF-ovi senzori to su uhvatili.

Lovro Mihić Lovro Mihić (Foto: Ante Čizmić / Cropix)

29-godišnje Lijevo krilo Wisle Plock inače je rukometaš koji je konstantno u krugu reprezentacije, ali često je završavao kao treći izbor, prvo iza Štrleka i Ninčevića pa iza Štrleka i Mandića, da bi ga u hijerarhiji pretekao i Jelinić, no sad je uhvatio treće prvenstvu u nizu da je s reprezentacijom i svoje peto ukupno. Ovog puta u autobus za Njemačku ušao je zbog ozljede Davida Mandića.

Mihić je vrlo zahvalan igrač za kojeg vjerujemo da će odigrati bitnu ulogu na ovom prvenstvu, a pretpostavlja se kako će već na današnjoj utakmici protiv Rumunjske dobiti značajnu minutažu te odraditi važan posao.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider