Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Optimizam u Rovinju

Sjajne vijesti za Dinamo: Najveće pojačanje Modrih bit će spremno za okršaj s Hajdukom

Dinamo i dalje traži pojačanja, no izgleda da bi mu najveće pojačanje mogao biti mladi igrač koji je već u njegovim redovima…

Luka Stojković (Foto: Ranko Suvar / CROPIX)

Dok traju pripreme u Rovinju, Dinamo uporno nastavlja tražiti pojačanja, a na kraju možda ispadne da će najveće pojačanje dobiti u Luki Stojkoviću, koji se nesretno ozlijedio na zagrijavanju uoči utakmice Dinama i Rijeke u Maksimiru krajem kolovoza, a netom nakon što je prešao iz Lokomotive u redove Modrih.

Dinamo slavi pogodak Evo tko je oduševio Dinamove šefove, a što ih je naljutilo: Brekalo "ispario", jesu li ozljede slučajne? divider

Iako to u prvih mah nije tako izgledalo jer je ostao na nogama i mogao je hodati, ispalo je da je Stojković pretrpio tešku ozljedu. Bilo je to šokantno saznanje za mladog igrača, ali i za cijeli maksimirski klub. Prema neslužbenim informacijama, Dinamo je za njega iskrcao Lokomotivi tri milijuna eura, a on se nekoliko dana poslije teško ozlijedio.

Luka Stojković sjajno se oporavlja

Stojković je tek stigao iz Lokomotive i trebao je biti ponajveće pojačanje Modrih u novoj sezoni. No pukli su mu prednji križni ligamenti lijevog koljena i morao je na operaciju, a to je značilo da ga očekuje dugo izbivanje s terena. Moguće i do 9-10 mjeseci.

Na slučaju Lukasa Kačavende, Stojkovićeva suigrača iz Lokomotive, kojeg je Dinamo angažirao zajedno sa Stojkovićem u završnici ljetnog prijelaznog roka, vidimo da je proces oporavka od slične ozljede prilično zahtjevan i neizvjestan.

Gabriel Rukavina Pozadina afere: Što se krije iza transfera velikog Dinamova talenta i koliko je novca u igri? divider

Međutim, čini se da je Stojković ipak puno bolje sreće od Kačavende, koji je već u Dinamo stigao ozlijeđen, obnovio je ozljedu još u Lokomotivi i opet je morao na operaciju. Informacije iz Maksimira govore da se Stojković oporavlja brže i bolje nego što se očekivalo, i to u najpozitivnijim projekcijama.

„Stojković se sjajno oporavlja i gori od želje da se što prije vrati na teren“, prenose dobro upućeni izvori optimistične vijesti s Dinamovih priprema u Rovinju.

Tempira se forma za okršaj s Hajdukom

U Dinamo možda neće to javno reći, ali s obzirom na to kako se osjeća, izvori tvrde da bi se mogao priključiti prvoj momčadi već za nekoliko dana, no u Maksimiru pušu i na hladno, ne žele ništa riskirati.

Modri ne žele forsirati tako da se Stojkovića može očekivati na treninzima prve momčadi krajem veljače ili početkom ožujka, a to znači da bi mogao doseći dobru natjecateljsku formu već krajem ožujka i derbija s Hajdukom u Splitu. Kako sada stvari stoje, tako će se tempirati njegov povratak. Maksimirski izvori kažu da je to realna projekcija.

Josi Brekalo i Zlatko Dalić Talijani javljaju: Brekalo se odlučio zahvaliti Dinamu i prelazi u fenjeraša? divider

Kako god, čak i ako se Stojković malo kasnije vrati u punu formu, imat će vremena dati značajan obol Jakirovićevoj momčadi u završnici prvenstvene utrke s Hajdukom i Rijekom.

Kačavenda tek za sljedeću sezonu

S druge strane, Kačavendu se očekuje na treninzima tek početkom svibnja, a to znači da će jako teško participirati u završnici sezone. Situacija s Boškom Šutalom još uvijek je neizvjesna. On je ozlijedio gležanj na utakmici s Ballkanijem u Zagrebu i još uvijek je na štakama, a kada bi trebao na teren, ne zna se.

Modri ni s njim ne žele odveć žuriti jer su pouke preranih povrataka na teren vrlo bolne i poučne. Šutalo je imao seriju ozljeda, slično kao i Kačavenda, pa mora dobro paziti da ne dođe do novih komplikacija.

Sva trojica rade individualno s kondicijskim trenerom Stipom Marinom i tako će ostati do daljnjeg. 

 

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider