Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Skočić reagirao

Ljubimac navijača Rijeke priključen reprezentaciji: "Protiv Hajduka odigrao je čudesno"

Napadač Rijeke Franjo Ivanović priključio se mladoj hrvatskoj reprezentaciji koja se u Velikoj Gorici priprema za kvalifikacijske utakmice s Grčkom i Bjelorusijom…

Franjo Ivanović (Foto: Damir Skomrlj / CROPIX)

Izbornik Zlatko Dalić povukao je iz mlade reprezentacije Diona Drenu Belju u A-selekciju, a Dragan Skočić lančanom reakcijom odgovorio je pozivom Franji Ivanoviću.

Marko Livaja i Zlatko Dalić Livaja je u biti povukao gospodski potez: Opalio je Daliću pljusku, no jako mu je olakšao posao i nitko neće plakati divider

Očekivalo se da će polivalentni napadač Rijeke biti na prvom Skočićevu popisu igrača za predstojeće utakmice kvalifikacija za Europsko prvenstvo protiv Grčke (13. listopada, Tripoli) i Bjelorusije (17. listopada, Velika Gorica), koji je objavljen 4. listopada, pa je taj naknadni poziv sasvim logičan. Ivanović je dobio poziv i za prethodno okupljanje za utakmicu s Farskim Otocima i ovo mu je drugi put da se priključuje hrvatskoj U-21 reprezentaciji.

Franjo Ivanović priključen mladoj reprezentaciji

Kako je Dalić imao velikih problema s ozlijeđenim igračima iz napadačke linije, a u međuvremenu se od Vatrenih iznenađujuće oprostio i Marko Livaja, bilo je jasno da će Dalić pozvati napadače mlade reprezentacije, Belju ili možda Matiju Frigana. Dalić se na koncu odlučio za Belju, dok je Skočić posegnuo za Ivanovićem, koji se danas priključio mladoj vrsti.

Zoran Zekić Zoran Zekić vraća se u Osijek nakon četiri i pol godine divider

Prema općim procjenama, Ivanović je bio jedan najboljih igrača derbija Rijeke i Hajduka u prošlom kolu SuperSport HNL-a. Iako nije postigao pogodak, dobio je ovacije riječke publike prilikom izlaska s terena, a vjerojatno je bio najbolji igrač Rijeke u pretprošlom kolu protiv Rudeša. Ušao je u igru tek sredinom drugog poluvremena, no stigao je postići drugi gol Rijeke te je kreirao nekoliko opasnih akcija.

Sopić: "Ivanović je protiv Hajduka odigrao čudesnu utakmicu"

"Moram istaknuti Franju Ivanovića, mislim da je odigrao čudesnu utakmicu. To je dečko od 20 godina, nije se lako boriti s Elezom i Šarlijom, a momak je stvarno odigrao ozbiljnu partiju", izjavio je trener Rijeke Željko Sopić u razgovoru za Sportske novosti nakon derbija s Hajdukom na Rujevici, koji je Rijeka riješila u svoju korist s 1:0 golom Nike Jankovića iz jedanaesterca i probila se na prvo mjesto.

Mlada hrvatska reprezentacija okupila se u Velikoj Gorici, gdje će trenirati do polaska u Grčku u večernjim satima srijede. Po povratku iz Grčke reprezentacija će opet boraviti u Velikoj Gorici, gdje će u utorak, 17. listopada ugostiti Bjelorusiju.

Hrvatska je dosad odigrala samo jedan susret u skupini G i s tri se boda nalazi na četvrtoj poziciji. Na vrhu je Portugal sa šest bodova iz dvije utakmice, slijede Grčka i Farski Otoci s po četiri boda iz dvije odnosno tri utakmice, a po tri boda kao i Hrvatska imaju još i Andora te Bjelorusija, ali iz po pet odigranih utakmica.

Na Skočićevu popisu našli su se sljedeći igrači:

Vratari: Nikola Čavlina (Lokomotiva), Franko Kolić (Posušje), Tin Sajko (Vukovar 1991).

Braniči: Niko Sigur (Hajduk), Mauro Perković (Dinamo), Antonio Tikvić (Udinese), Maro Katinić (Sharjah), Dino Grozdanić (Asteras Tripoli), Luka Škaričić (Varaždin).

Vezni igrači: Veldin Hodža (Rijeka), Martin Baturina (Dinamo), Luka Sučić (RB Salzburg), Marko Soldo (Gorica), Leon Belcar (Varaždin), Domagoj Bukvić (Osijek), Marko Capan (Široki Brijeg)*

Napadači: Gabriel Vidović (Dinamo), Mateo Lisica (Istra 1961), Stipe Biuk (Los Angeles), Marin Ljubičić (LASK), Dion Drena Beljo (Augsburg), Roko Šimić (RB Salzburg), Matija Frigan (Westerlo), Franjo Ivanović (Rijeka)*

*Navedenim igračima naknadno je upućen poziv na okupljanje

 

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider