Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
BIT ĆE EMOTIVNO

Zoran Zekić vraća se u Osijek nakon četiri i pol godine

Nakon što je odradio posljednju utakmicu na klupi albanskog Partizanija, Zoran Zekić vraća se u svoj matični klub, po drugi put kao trener.

Zoran Zekić (Foto: Vlado Kos / Cropix)

Trener s najdužim trenerskim stažem u povijesti NK Osijeka od osamostaljenja te trener s četvrtim najduljim uzastopnim stažem na klupi jednog HNL kluba, iza Matjaža Keka, Samira Toplaka i Igora Pamića, vraća se u Osijek.

Naravno, radi se o Zoranu Zekiću, za kojeg smo već prošlog tjedna prenijeli informaciju da je sve dogovorio sa svojim matičnim klubom. No, imao je još posla u albanskom Partizaniju, gdje je za vikend odradio svoj oproštajni susret i odlazi s pobjedom.

Osijek morao platiti odštetu

Odlazi na njemu osobno najdraži posao, u svoj grad i klub, gdje je već postigao nezaboravne rezultate i mnogim navijačima najdraže pobjede.

Kako javljaju Sportske novosti, s albanskim klubom razišao se gospodski, a Osijek će isplatiti sto tisuća eura odštete. 

Zekić bi trebao uskoro preuzeti momčad od svog prijatelja te gotovo sigurno i pomoćnika na klupi, Ive Smoje, koji je za vikend savladao Rudeš rezultatom 3:0. Debitirat će u Vukovaru na memorijalu Blage Zadre, gdje će moći provjeriti igrače koje ima na raspolaganju te testirati neke ideje.

Zekić je Osijek prvi put vodio od rujna 2015. do ožujka 2019. godine. Došao je kad nitko nije htio te ostao nakon privatizacije. S vremenom su rezultati pali i zadržan je po mnogima predugo, no sad se vraća u jedno drugo ozračje i čini se da će ga većina navijača dočekati raširenih ruku.

152 utakmice na klupi, slavio na Poljudu, Maksimiru i Rujevici

Momčad je u prvom mandatu vodio u ukupno 152 utakmice. Ostvario je 69 pobjeda, 40 neodlučenih susreta i 43 poraza, uz gol razliku 225:162, a može se pohvaliti kako je kao trener Osijeka slavio na gostovanju kod Dinama, Rijeke i Hajduka. Na Maksimiru je slavio čak dvaput, ali zanimljivo je da Dinamo na domaćem terenu nije uspio savladati.

Službeni debi po povratku imat će na Poljudu, gdje posljednje gostovanje s Osijekom pamti po dobrom. Njegova momčad slavila je 0:2, a od igrača s te utakmice ponovno će nastupiti trojica. Mijo Caktaš i Darko Nejašmić koji su tada bili članovi Hajduka te Marko Malenica, ovog puta svi u dresu Osijeka. 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider