Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
što vi mislite?

Legendarni sudac objasnio zašto nije bio penal za City, ali se ne slaže s objašnjenjem lige

Mark Clattenburg je objasnio zašto su suci donijeli dobru odluku u kontroverznoj situaciji s utakmice Liverpool – Manchester City.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Puno je prašine u Engleskoj podigla pobjeda Liverpoola protiv Manchester Cityja kojom su se Redsi odvojili na osam bodova prednosti pred Leicesterom i Chelseajem te čak devet pred Cityjem.

Liverpool je ipak, složit će se većina, zasluženo slavio u trenutno najvećoj utakmici engleskog nogometa, ali ne možemo ne spomenuti ključni trenutak utakmice. Gosti su tražili kazneni udarac u 6. minuti nakon što je lopta udarila u ruku Trenta Alexandera-Arnolda.

Sudac Michael Oliver pokazao je da se igra dalje, a u nastavku akcije Fabinho je sjajno pogodio za vodstvo domaćina. Gosti su bili bijesni jer je lopta očigledno udarila u ruku igrača Liverpoola. Suci iz VAR sobe nakon pregledavanja javili su Oliveru da je sve čisto.

Cristiano Ronaldo (Foto: AFP) Ronaldo napustio stadion prije kraja utakmice, Sarri pokušao objasniti njegov potez divider

Clattenburg podržao VAR i Olivera, ali ne i objašnjenje

Ono što je prethodilo tom igranju rukom daje za pravo navijačima Liverpoola. Prije nego što se lopta u ruku odbila Arnoldu, rukom je isto tako očigledno igrao i Bernardo Silva. Legendarni engleski sudac Mark Clattenburg, koji danas radi u Kini, za Daily Mail dao je svoje viđenje cijele situacije.

''VAR i Michael Oliver donijeli su ispravnu odluku kada su priznali pogodak Fabinha, iako se  ne slažem sa službenim objašnjenjem Premierlige. Trent Alexander-Arnold igrao je rukom, ali se u njegovu ruku odbila od ruke Bernarda Silve pa za mene nije bilo razloga da se igra prekida i vraća nakon gola'', napisao je Clattenburg i dodao:

''Da lopta prije toga nije udarila Silvu u ruku, onda bi to bio penal jer Arnoldova ruka nije u prirodnom položaju.''

Službeno objašnjenje Premierlige išlo je u smjeru da Alexander-Arnold nije imao nikakvu namjernu igrati rukom.

''Ne razumijem takvo objašnjenje'', napisao je poznati sudac.

Franjo Ivanović ispred Miroslava Klosea (Foto: GOL.hr) Veliki hrvatski talent razbio Bayern usred Münchena i šokirao slavnog centarfora: Hrvatska ga ne smije izgubiti! divider

Što se tiče drugih spornih situacija na utakmici, VAR je pokazao kako Salah kod gola nije bio u zaleđu, dok je kod drugog spornog igranja rukom Alexander-Arnolda procijenjeno kako se radilo o ruci uz tijelo, odnosno prirodnom položaju ruke. Najzanimljivije je što ta situacija uopće nije bila sporna i o njoj se na Otoku gotovo i ne govori.

Teško je više pratiti čak i ona najosnovnija pravila u nogometu. Guardioli će, razumljivo, sve to biti teško prihvatiti, kao i svima koji bi se našli u njegovoj poziciji.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider