Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Opet sporni VAR

Furiozni Liverpool očitao lekciju Cityju i juri prema naslovu prvaka, Guardiola ''rigao vatru''

U derbiju 12. kola engleskog nogometnog prvenstva Liverpool je na Anfieldu pobijedio Manchester City s 3-1 i pobjegao Građanima na čak devet bodova viška.

Slavlje Liverpoola (Foto: AFP) (Foto: Afp)

U jednom od najiščekivanijih dvoboja sezone, sudaru europskog i engleskog prvaka, Liverpool je pobijedio City načinivši veliki korak prema osvajanju naslova prvaka kojeg čeka 30 godina.

Liverpool je ovim rezultatom upisao šestu pobjedu u posljednjih sedam međusobnih susreta na Anfieldu, a nije pobijedio jedino prošle sezone kada je dvoboj završio bez pogodaka. Dodajmo kako su Građani posljednji put pobijedili na Anfieldu u prvenstvu davne 2003. godine (2-1).

Za Liverpool je od prve minute nastupio Dejan Lovren i pružio je odličnu pariju kao i cijela momčad.

Domaćin je poveo u 6. minuti fantastičnim pogotkom Fabinha s 20 metara. Međutim, pogotku Liverpoola prethodila je sporna situacija pred njihovim vratima nakon što je Trent Alexander-Arnold igrao rukom. Sudac Michael Oliver je pustio da se igra nastavi, a Redsi su nakon brze kontre došli do vodstva.

Oliver je provjerio spornu situaciju putem VAR-a, međutim, nije dosudio kazneni udarac već je potvrdio pogodak Liverpoola. Sedam minuta kasnije Liverpool je izveo još jednu sjajnu kontru, Andrew Robertson je fantastično ubacio pred vrata, a Salah loptu glavom pospremio u mrežu.

gol expired Pukla "petarda" na Rujevici: Dinamo deklasirao Rijeku i odigrao sjajnu utakmicu divider

Rezultati by SofaScore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider