Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Oduševio Njemačku

Veliki hrvatski talent razbio Bayern usred Münchena i šokirao slavnog centarfora: Hrvatska ga ne smije izgubiti!

Ofenzivni veznjak U-17 momčadi Augsburga Franjo Ivanović postigao je protiv Bayerna hat-trick…

Galerija Franjo Ivanović ispred Miroslava Klosea (Foto: GOL.hr) Bayern - Augsburg 1:7 (Foto: GOL.hr) Franjo Ivanović (Foto: GOL.hr) +1 Franjo Ivanović (Foto: GOL.hr)

Veliki hrvatski talent 16-godišnji Franjo Ivanović opet je oduševio njemačku nogometnu javnost, napose stručnjake koji prate razvoj mladih nogometaša.

Ofenzivni veznjak Augsburga s tri je gola nokautirao Bayern usred Münchena u derbiju 13. kola U-17 Bundeslige (Jug-jugozapad). U svojevrsnoj uvertiri velikog derbija Bayerna i Borussije Dortmund u seniorskoj Bundesligi, Augsburg je senzacionalno slavio u Münchenu protiv Bayern sa 7:1, a Ivanović je postigao prvi, treći i četvrti gol za gostujuću momčad te upisao još jednu asistenciju.

gol expired Sramotno ponašanje bahatog Ronalda i jadna reakcija Juvea: Hoće li im "Đuro" oprostiti što ih je tukao!? divider

Franjo Ivanović razbio Bayern usred Münchena

Prema svim izvještajima, odigrao je partiju kakva se rijetko viđa u omladinskim njemačkim ligama. U momčadi Augsburga nastupio je još jedan nogometaš hrvatskog podrijetla, branič Daniel Katić, koji je također odigrao odličnu utakmicu. Radi se o igraču koji bi mogao imati vrlo uspješnu karijeru.

Slavlje Liverpoola (Foto: AFP) Furiozni Liverpool očitao lekciju Cityju i juri prema naslovu prvaka, Guardiola ''rigao vatru'' divider

Augsburg je trenutačno četvrti na ljestvici sa 27 bodova, a Bayern je treći s bodom više. Prvi je Mainz s 34 boda, a drugi Hoffenheim s bodom manje.

Specijalni gost Manchester Cityja

Augsburg je u posljednjih devet kola pretrpio samo jedan poraz. Klub iz glavnog grada švapske Bavarske leti na krilima svoga najboljeg igrača. Ivanović je uvjerljivo prvi strijelac lige. U posljednjih devet utakmica postigao je 12 golova i upisao 6 asistencija. Doista zadivljujuća statistika, zar ne!?

gol expired Pukla "petarda" na Rujevici: Dinamo deklasirao Rijeku i odigrao sjajnu utakmicu divider

Ne čudi što Ivanović važi za jednog od najvećih talenta u njemačkoj U-17 Bundesligi te što je na meti najvećih njemačkih i europskih klubova. Menadžerske agencije za njim se praktički otimaju. Uskoro u društvu Puminih menadžera putuje u Manchester, gdje će biti specijalni gost Manchester Cityja. Puma ga je nagradila kao svoga najboljeg "manekena" u U-17 Bundesligi. I taj podatak govori o kakvom se potencijalu radi.

Hrvatski talent na meti najvećih klubova

U nogometnim krugovima za Ivanovića se zna nekoliko godina. GOL.hr prvi je u Hrvatskoj pisao o Ivanoviću. Već s 12 godina važio je za velikog talenta kojem se predviđala blistava budućnost. Imao je ponude brojnih europskih klubova, za njega su se interesirali klubovi poput Ajaxa, RB Salzburga, Chelseaja i Bayerna.

Ivanović je tada izabrao Augsburg jer je taj klub poznat po jednoj od najboljih omladinskih školi u Njemačkoj. Prema svemu sudeći, Ivanović nije pogriješio. Kako saznajemo, uskoro bi se trebao priključiti treninzima seniorske momčadi Augsburga, u kojoj nastupaju hrvatski nogometaši Tin Jedvaj i Jozo Stanić, što znači da je na pragu ulaska u seniorsku momčad.

Atalanta (Foto: AFP) Atalanta razočarala uoči Dinama, golijada u Rimu divider

U međuvremenu su Bayern i ostali njemački klubovi pojačali zanimanje za Ivanovića. Doznajemo da su Bayern i Hoffenheim najuporniji. Bavarci ga prate već dugo. Nakon Ivanovićeva hat-tricka i briljante igre u Münchenu, stručnjaci bavarskog velikana dodatno su se uvjerili u njegove izvanserijske kvalitete.

Miroslav Klose šokiran

Glavni trener Bayernove U-17 momčadi Miroslav Klose bio je šokiran nakon utakmice. Posljednjih dana u njemačkim medijima spekulira se da bi slavni centarfor njemačke reprezentacije i Bayerna trebao postati prvi pomoćnik glavnog trenera u seniorskoj momčadi.

gol expired Drama na Poljudu: Hajduk slavio u infarktnoj utakmici s pet golova i dva crvena divider

Klose je trenerski projekt Bayerna, u perspektivi ga se vidi kao glavnog trenera najvećeg njemačkog kluba. Ovaj katastrofalni poraz nije mu baš najbolja preporuka. Ivanović Kloseu neće ostati u najljepšem sjećanju, ali tko zna, možda im se karijere ukrste u bliskoj budućnosti. Klose ima najbolji uvid o kakvom se talentu radi.

HNS se igra vatrom: Hrvatska takvog talenta ne smije izgubiti

Inače, Ivanović je po roditeljima podrijetlom iz Vinkovaca, no rođen je u Austriji i stoga ima pravo nastupa i za njezinu reprezentaciju. I Nijemci i Austrijanci žele ga vidjeti u svojim omladinskim selekcijama. Kako doznajemo, oba saveza vrše snažan pritisak na Ivanovića, stoga bi u HNS-u morali dobro pripaziti da im se ne dogodi "otimačina". Upozoravamo da Ivanović nije pozvan na posljednje okupljanje U-17 hrvatske reprezentacije. Nadajmo se da će u HNS-u ispravno reagirati.

gol expired Bayernov predsjednik otkrio: "Neki igrači željeli su odlazak Kovača" divider

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider