Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Avvocato se okreće u grobu

Sramotno ponašanje bahatog Ronalda i jadna reakcija Juvea: Hoće li im "Đuro" oprostiti što ih je tukao!?

Ronaldo se godinama sramotno ponaša, ali reakcije čelnika klubova, odnosno njihovo podilaženje zna biti još sramotnije...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Cristiano Ronaldo opet je na otvorenoj sceni iskazao svoju krajnje drsku ćud. Da je neizmjereno prepotentan i egoističan, pokazao je mnogo puta.

Posljednjim potezom na utakmici Juventusa i Milana samo je još jednom potvrdio da njegovoj bahatosti nema kraja. O incidentu koji je napravio bruji cijela Italija.

gol expired Ubojitiji je od Messija, Ronalda i Suareza: ''Samo je on bio na razini koju očekujemo'' divider

Mauricio Sarri usudio se zamijeniti ga početkom drugog poluvremena, a Portugalac se ponio poput uvrijeđene frajle. Ljutit kao ris, s psovkama na usnama i izbezumljenim pogledom prema treneru odjurio je u svlačionicu. Jedva da je pružio ruku Paulu Dybali, koji je ušao umjesto njega i riješio utakmicu, čime je dao za pravo Sarriju.

Sramotno ponašanje bahatog Ronalda

„On će to morati riješiti sa svojim suigračima“, kratko je prokomentirao trener Juventusa Portugalčevo ponašanje.

Gazzetta dello Sport piše da je Juventus pokrenuo akciju gašenja požara. Da se radi o nekom drugom igraču, već bi bio žestoko kažnjen. Ovako će Stara dama navući rukavice i podragati po kosi svoju najveću zvijezdu nadajući se da će se udobrovoljiti i ispričati suigračima.

gol expired Zbog konstantnih uboda u oči Miočić morao biti operiran: "Ne zanima me Cormier. Zbog njega se ne mogu boriti" divider

Andrea Agnelli to će pokušati riješiti bez previše buke i svjetala kamera. Tko će se kome na kraju ispričati, to ćemo još vidjeti, no ne bismo se začudili da isprika bude najmanje obostrana.

Kod Avvocata ili Bernabeua to ne bi prošlo

Sramotno podilaženje najvećim zvijezdama odavno je uzelo maha u nogometu i neće tako lako prestati. Nismo sigurni da bi Cristiano Ronaldo tako jeftino prošao da je živ Gianni Agnelli.

No daleko su vremena starog Avvocata, a još dalje Santiaga Bernabeua. Njima se takve stvari ni u snu ne bi usudio raditi, kao što se usuđivao Florentinu Perezu i sada mladom Agnelliju.

Franjo Ivanović ispred Miroslava Klosea (Foto: GOL.hr) Veliki hrvatski talent razbio Bayern usred Münchena i šokirao slavnog centarfora: Hrvatska ga ne smije izgubiti! divider

Odnosno, mogao bi samo jednom i letio bi kao avion. Novac je oduvijek jako važan u nogometu, nije to od jučer ili prekjučer, no nekoć je ipak bilo puno više reda, poštovanja i karaktera. I ne samo u nogometu. Principi su bili važni i nisu se samo tako gazili. Nositi dres takvih velikana kao što su Real ili Juventus značilo je obvezu poštovanja nekih pravila.

Kad igrači postanu veći od najvećih klubova

Igrač nikako nije mogao biti veći od kluba, ma kako se zvao i koliko stajao. Danas na mnogim adresama vidimo da to više nije tako. Neki igrači veći su i važniji od najvećih klubova.

Rade praktički što hoće; ucjenjuju i mijenjaju ugovore svako malo, sve podređuju samo sebi, pojavljuju se, recimo, na dodjelama nagrada samo kad oni pobijede. Pogledajte samo što se radi u Barceloni ili PSG-u. Tko bi, primjerice, Neymara trpio da se vratimo samo tridesetak godina unazad!?

gol expired Incident u engleskoj reprezentaciji: Sterling kažnjen zbog sukoba s igračem Liverpoola divider

Ronaldo se godinama sramotno ponaša, ali reakcije čelnika klubova, odnosno njihovo podilaženje zna biti još sramotnije, zapravo jadnije.

Novac je jedino važan

Velike zvijezde danas se ponašaju tako kako se ponašaju zato što mogu, zato što nema adekvatne reakcije, zato što vlada nestašica predsjednika s karizmom i karakterom. Ukratko, zato što je novac jedino i isključivo važan. Sve se tolerira samo zbog šuštavih papirića.

Smiješno, pa čak i nedostojno imenu slavnog kluba zvuči informacija Gazzette da u Juventusu s Ronaldom razgovaraju preko menadžera.

Pavel Nedved nazvao je Jorgea Mendesa i zamolio ga da popriča sa svojim štićenikom. Ne znamo hoće li im „Đuro oprostiti što ih je tukao“, ali to nam otprilike tako zvuči. Mora da se Avvocato okreće u grobu.

  

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider