Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Prenijeli tenzije

Incident u engleskoj reprezentaciji: Sterling kažnjen zbog sukoba s igračem Liverpoola

Klupski sukob malo je zasjenio sjajnu atmosferu i snažan start Southgatea kao engleskog izbornika.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Impresivan rekord Garetha Southgatea kao izbornika Engleske pao je u drugi plan nakon što je otkriveno da jedan od najboljih engleskih igrača Raheem Sterling neće biti u konkurenciji za utakmicu protiv Crne Gore.

Sterling je u reprezentativnom trening kampu fizički napao Joea Gomeza dva dana nakon što je Liverpool s 3-1 pobijedio Manchester City kada su baš njih dvojica sukobila na terenu u završnkci utakmice.

Engleski izbornik Gareth Southgate je izjavio da klupsko rivalstvo ne smije biti iznad interesa reprezentacije, a zbog svega se oglasio i FA.

Slavlje Liverpoola (Foto: AFP) Furiozni Liverpool očitao lekciju Cityju i juri prema naslovu prvaka, Guardiola ''rigao vatru'' divider

''FA potvrđuje da se na Raheema Sterlinga neće računati u kvalifikacijskoj utakmici za Euro 2020. protiv Crne Gore. No ostat će u momčadi'', stoji u izjavi saveza.

''Jedan od najvećih izazova i snage za nas jest to što smo uspjeli odvojiti klupska rivalstva od reprezentacije. Nažalost, emocije s utakmice bile su svježe. Mislim da je prava stvar akcija koju smo poduzeli'', rekao je Southgate.

Nakon incidenta oglasio se i Sterling na svom Instagram profilu kazavši kako nikada nije bio sklon incidentima, ali da su ga sada svladale emocije. "Joe i ja smo razmijenili neke riječi i moramo nastaviti dalje. Poznato je da u sportu ima puno emocija i ja moram priznati da su me svladale", napisao je Sterling. dodavši kako su on i Gomez sada "dobri".

Nije poznato hoće li zvijezda Cityja biti u sastavu Engleske za zadnju utakmicu kvalifikacija protiv Kosova. "Tri lava" su vodeća reprezentacija u kvalifikacijskoj skupini A, s tri boda prednosti ispred Češke i četiri ispred Kosova.

gol expired Legendarni sudac objasnio zašto nije bio penal za City, ali se ne slaže s objašnjenjem lige divider
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider