Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
hoće li se konačno završiti?

Bliži se kraj jednoj od najmučnijih transfer saga u nogometnoj povijesti

Cardiff mora Nantesu platiti šest milijuna eura za transfer Emiliana Sale, koji je okončan tragičnom smrću argentinskog napadača.

Emiliano Sala (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Bliži li se kraj jednoj od najmučnijih transfer saga u nogometnoj povijesti? Činilo se da je smrt Emiliana Sale tužan kraj transfera iz Nantesa u Cardiff i nitko nije vjerovao da ćemo prvog dana listopada i dalje govoriti o novcu iz tog tragičnog transfera.

Otkako je u siječnju pao avion koji je prevozio nesretnog argentinskog napadača, Nantes od Cardiffa traži isplatu novca, a velški klub to odbija platiti. Slučaj je nakon nekoliko mjeseci natezanja završio na FIFA-i, koja je u ponedjeljak kasno navečer odlučila da Cardiff mora platiti Nantesu šest od ukupno 18 milijuna eura, koliko je trebao iznositi transfer.

Raheem Sterling (Foto: AFP) Častan poraz Dinama u Manchesteru, Guardioli tek izmjene donijele pobjedu! divider

FIFA je u svom priopćenju za javnost navela da se obje momčadi mogu žaliti u roku od 10 dana, i to na Sportskom arbitražnom sudu (CAS) u Lausannei.

Cardiff je već najavio da će tražiti dodatno pojašnjenje odluke, a nakon toga će odlučiti hoće li poduzimati daljnje korake u žalbi.

Podsjetimo, 21. siječnja ove godine avion koji je prevozio Salu iz Francuske u Veliku Britaniju srušio se u Engleski kanal. Tijelo nesretnog Sale pronađeno je idućeg mjeseca, dok tijelo pilota Davida Ibbotsona i dalje nije nađeno.

Moguća postava Cityja protiv Dinama (Screenshot: homecrowd.io) Guardiola će (nešto) rotirati: Evo u kakvoj bi postavi City trebao dočekati Dinamo divider

Recimo i da su se u posljednjih nekoliko mjeseci pojavile raznorazne priče vezane za cijeli slučaj. Toksikološki test pokazao je kako je nogometaš bio otrovan ugljikovim monoksidom, baš kao i u slučaju trovanja Talijana na jedrenjaku na Hvaru. Točnije, Sala je imao u organizmu razinu ugljikova hemoglobina (kombinacija ugljikova monoksida i hemoglobina) čak 58 %.

Prema istražiteljima, sve više od 50 % smatra se potencijalno kobnim za život. Pretpostavljaju da je i pilot David Ibbotson bio pod sličnim utjecajem kobnog otrova te je moguće da je zbog toga izgubio kontrolu nad letjelicom koja je pronađena na dnu La Manchea.

Borna Ćorić (Foto: AFP) Ćorić nakon velike borbe izgubio u prvom kolu Tokija od domaćeg tenisača divider

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider