Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
reagirala i obitelj

Je li konačno pronađen uzrok pada aviona nogometne zvijezde? Slučaj sličan ovom u Hrvatskoj

Nesretno stradali Emiliano Sala i pilot vjerojatno su bili otrovani ugljikovim monoksidom.

Galerija Pronađena olupina aviona u kojem je bio Emiliano Sala (Foto: AFP) Emiliano Sala (Foto: AFP) Piper Malibu s kojim je letio Sala (Foto: AFP) +2 Romina Sala (Foto: AFP)

Više od šest mjeseci nakon pada malog privatnog aviona u Engleskom kanalu, u kojem su poginuli argentinski nogometaš Emiliano Sala i pilot David Ibbotson, čini se kako su istražitelji došli do velikog otkrića.

Toksikološki test pokazao je kako je nogometaš bio otrovan ugljikovim monoksidom, baš kao i u slučaju trovanja Talijana na jedrenjaku na Hvaru. Točnije, Sala je imao u organizmu razinu ugljikovog hemoglobina (kombinacija ugljikovog monoksida i hemoglobina) čak 58 %.

Prema istražiteljima, sve preko 50 % se smatra potencijalno kobnim za život. Pretpostavljaju kako je i pilot David Ibbotson bio pod sličnim utjecajem kobnog otrova te je moguće da je zbog toga izgubio kontrolu nad letjelicom koja je pronađena na dnu La Manchea.

Emiliano Sala (Foto: AFP) U javnost puštena šokantna snimka poginulog Sale prije kobnog leta: ''Nije me strah, ali ne želim ići'' divider

Tim istražitelja surađuje s proizvođačem aviona u SAD-u kak bi utvrdio kako je moguće da je plin dospio u kabinu.

''Naša istraga ide i u pravcu mogućih ostalih uzroka nesreće, tehničkih i ljudskih faktora koji su možda utjecali na ono što se dogodilo'', izjavili su istražitelji.

Odvjetnici obitelji Sala su prenijeli stav obitelji.

''Opasno visoka razina ugljikovog monoksida u tijelu Emiliana sale povlači mnoga pitanja. Kako je preminuo bit će utvrđeno u daljnjoj istrazi. Obitelj vjeruje kako je potrebna detaljna istraga i pregled letjelice. Javnost mora saznati kako je moguće da je plin ušao u kabinu. O tome ovisi i sigurnost tih aviona u budućnosti.''

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider