Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
teške optužbe

U javnost puštena šokantna snimka poginulog Sale prije kobnog leta: ''Nije me strah, ali ne želim ići''

Javnost je doznala za pozadinu transfera Emiliana Sale koji je završio tragičnom smrću.

Galerija Emiliano Sala (Foto: AFP) Emiliano Sala (Foto: AFP) Romina Sala (Foto: AFP) +5 Emiliano Sala (Foto: AFP)

Prošla su četiri mjeseca od smrti argentinskog nogometaša Emiliana Sale, ali njegova tragedija i dalje pogađa u srca nogometnih navijača. Snimka koja je puštena u javnost dodatno će razbjesniti one koji misle da Sala nije smio ući u mali privatni avion te olujne noći iznad La Manchea kada su poginuli on i pilot.

Francuski L'Equipe objavio je snimku s aplikacije WhatsApp na kojoj se može čuti kako se nogometaš požalio svom rođaku kako ne želi otići u Cardiff te da vlasnika Nantesa Waldemara Kitu zanima samo novac.

''Prošle sam noći dobio poruku od Meisse (Salin agent, op.a.). Rekao mi je da Franck Kita (sin vlasnika Nantesa) želi razgovarati pa ga je nazvao. Žele me prodati, postoji ponuda Cardiffa. S njihove strane, mogu dobiti velik novac pa žele da odem. Istina, posao je dobar, ali gledajući nogometno, meni nije zanimljivo'', priča Sala na snimci.

''Eto, na sve načine žele da odem. Nije me strah, borio sam se cijelu karijeru. Baš suprotno. Ali mislim da mi Meissa može naći nešto bolje do kraja prijelaznog roka. Meissa je rekao ne Cardiffu jer ne želi da idem tamo. Gledajući iz nogometne perspektive, u dobroj smo poziciji s ugovorom, ali mene baš briga za to.''

Piper Malibu s kojim je letio Sala (Foto: AFP) Nesretni Sala je pokopan, ali ostala su tri otvorena pitanja divider

''Istina, htio bih nešto dobro s obje strane, ugovorne i nogometne, ali ne možeš uvijek dobiti sve. S druge strane, ne želim razgovarati s predsjednikom jer ću se naljutiti. Gadi mi se kad ga vidim. Želi me prodati jer je dobio dobru cijenu za mene. Želi da odem tamo, a nije me ni pitao. Samo ga briga za novac'', sipao je gorčinu Sala prije kobnog odlaska u Wales.

''Ovo je totalni kaos. Ne znam što napraviti jer se moram svakog jutra pogledati u lice. Nikoga nije briga za mene, nikoga ne zanima što ja moram proći'', rekao je Sala na snimci.

Beskrajna tuga: U Argentini pokopan nesretni Emiliano Sala Pogreb Emiliana Sale (Foto: AFP) Pogreb Emiliana Sale (Foto: AFP) Pogreb Emiliana Sale (Foto: AFP) +1 Pogreb Emiliana Sale (Foto: AFP)

Gazda odmah odgovorio

L'Equipe je odmah dao priliku predsjedniku Nantesa Waldermaru Kiti, koji je pokušao objasniti Saline optužbe.

"Iznenađen sam i razočaran. Ponio sam se maksimalno korektno, ali moram prihvatiti da to druge osobe vide drukčije. Nažalost, dogodila se ta glupa nesreća. Bio je dječak, vrlo educiran. Da nije preminuo, mislim da bi danas bio jako sretan. Imam osjećaj da to ipak nisu njegove riječi", rekao je Kita, aludirajući pritom da mu netko smješta nakon Saline smrti.

Na optužbe da je samo htio zaraditi od prodaje Sale, Kita se pokušao braniti.

"Da sam samo htio zaraditi novac, to nije način na koji bi to napravio. Na kraju dana ne bi mi puno ostalo nakon što se novac podijeli na sve upletene stranke (menadžer, obitelj itd.) Danas ne želim taj novac, ne želim ga ni dirnuti. Ne želim zaraditi ni cent zbog nečije tragedije. Ja se više ne brinem o tome, već to rade odvjetnici. Cardiff nikada nije ni kontaktirao sa mnom. Nakon što je ugovor potpisan, ja više nisam odgovoran za igrača. Kada smo se opraštali, bio je sretan. Cardiff je odgovoran za sve što se dogodilo", smatra predsjednik Nantesa.

Emiliano Sala (Foto: AFP) Nova tragedija u obitelji Emiliane Sale samo tri mjeseca nakon zrakoplovne nesreće divider

Kita je, kako sam tvrdi, svaki mjesec uplaćivao 30 tisuća eura više na Salin račun kako bi mu pokazao i dokazao da mu je jako vrijedan za momčad.

"Svaki sam mjesec plaćao 30 tisuća eura i nikada nisam zauzvrat dobio ni hvala. Bilo je teško razgovarati s njim. Jesam li nešto propustio? Ne razumijem to. Radio sam to da ga motiviram, da bude još bolji u našem klubu. On mi je nakon šest mjeseci rekao da želi otići."

Novinar L'Equipea također je pitao predsjednika da objasni optužbe Saline obitelji, koja smatra da se loše ponio nakon što se dogodila tragedija.

"U potpunosti razumijem ljutnju majke. Želio sam joj izraziti iskrenu sućut i rekao sam da im mogu pomoći. Razumijem majku, no ne razumijem da sam ja glavni krivac u cijeloj priči, a ne Cardiff. Što je s tim?" zaključio je Kita. 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider