Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
To se mora riješiti

Nesretni Sala je pokopan, ali ostala su tri otvorena pitanja

Tijelo nesretnog Argentinca pronađeno je i on je pokopan, ali istraga i dalje traje.

Piper Malibu s kojim je letio Sala (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Nažalost, zimski prijelazni rok 2019. godine ostat će upamćen prvenstveno po tragičnoj smrti Emiliana Sale, koja je tjednima bila u fokusu nogometne javnosti.

Nesretni Argentinac letio iz malim privatnim avionom iz Nantesa u Cardiff, nakon što je već potpisao ugovor karijere za taj klub iz Walesa koji se natječe u Premierligi. U jednom trenutku je taj avion u Engleskom kanalu nestao s radara, a kako je vrijeme odmicalo, bilo je sve manje nade da bi Sala mogao biti pronađen živ.

Te crne slutnje su se i obistinile nakon što je zahvaljujući potrazi koju je organizirala njegova obitelj pronađen avion na dnu Engleskog kanala, a u njemu je bilo i tijelo. Ispostavilo se da je riječ baš o Sali.

On je pokopan u svojoj Argentini, ali su neke stvari ostale i dalje nejasne, što apostrofira Marca.

Što je uzrok nesreće?

Prvo, i dalje se ne zna što je dovelo do pada aviona. Istražitelji moraju utvrditi zašto je zrakoplov prestao biti u zraku i, ako je došlo do pada, kada se to dogodilo. Mora se odrediti je li loše vrijeme bilo ključni čimbenik nesreće ili je riječ o ljudskoj pogrešci prilikom rukovanja navigacijskih uređaja.

Gdje je tijelo pilota?

Drugo, nepoznato je i gdje je tijelo pilota Davida Ibbotsona. Njegova obitelj i dalje ga traži, a njegovo tijelo nije bilo pokraj Emiliana Sale. Istražitelji se pak nadaju da bi pronalazak Ibbotsonova tijela mogao pomoći da se preciznije odredi kakav je bio utjecaj ljudskog faktora. Ono što posebno zabrinjava jest to što nije pronađeno niti pilotovo osobno računalo koje je sadržavalo informacije o letu.

Zašto je let odobren?

Zašto je let odobren? To je treće važno pitanje, jer dosadašnja istraga je ustvrdila da je let započeo u nepovoljnim vremenskim uvjetima i s pilotom sumnjive pripreme. Istražuje se jesu li kontrolori zračnog prometa u Nantesu morali odbiti let odnosno jesu li bile sve potrebne dozvole za prijevoz Sale.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider