Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
tragedija na otoku

Potvrđeno: U avionu nestalom iznad La Manchea bila je nogometna zvijezda tek stigla u Premierligu

U nestalom avionu iznad engleskog kanala bio je Emiliano Sala, novi igrač Cardiff Cityja.

Galerija Emiliano Sala (Foto: AFP) Otok Alderney (Google Maps)

Iznad jednog otočića u kanalu između Velike Britanije i Francuske nestao je manji privatni avion u kojem se nalazio Emiliano Sala, potvrdili su izvori iz franuckse policije, prenosi France Press.

Radi se o 28-godišnjem argentinskom nogometašu koji je u subotu potpisao za Cardiff City, a letio je iz Nantesa, gdje je igrao do prije nekoliko dana pod vodstvom trenera Vahida Halilhodžića.

Postajala je bojazan kako je Sala jedna od dvije osobe koje su se nalazile u nestalom avionu za kojim tragaju spasilački brodovi i helikopteri, a onda je to potvrdila i francuska policija. To je britanskim medijima otkrio novinar iz Nantesa Arnaud Wajdzik, koji tvrdi da se nogometaš vratio u Nantes oprostiti od suigrača.

Britanska obalna straža tvrdi kako vode u kojima je navodno pao zrakoplov nisu u njihovoj nadležnosti, ali su svejedno poslali spasilačke službe u to područje.

Vrijeme je bilo loše iznad kanala u ponedjeljak navečer, ali ni kiša ni vjetar nisu bilo toliko jaki da uvjeti budu opasni za let, tvrde u Obalnoj straži.

Francuske vlasti objavile su kako je u tijeku intenzivna potraga oko otoka Alderney, gdje je pilot izgubio kontakt s kontrolom leta.

Argentinac je ove sezone postigao 12 pogodaka u 19 nastupa za Nantes, što mu je donijelo ugovor života i prelazak u Premierligu. Bio je treći strijelac francuskog prvenstva iza Kyliana Mbappea i Nicolasa Pepea.

''Jedva čekam da počnem trenirati s novim suigračima. Velika je čast što sam postao igrač za kojeg je klub dao rekordan novac'', rekao je prije nekoliko dana Sala za klupsku stranicu Cardiff Cityja.

Sala je u velški klub stigao u transferu vrijednom 15 milijuna funti.
 

 

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider