Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Dejanov nasljednik

Ćaleta-Car otkrio kako ga je Lovren prije dvije godine "nagovorio" na transfer u Southampton

Duje Ćaleta-Car prije dvije godine sjeo je u autobus pokraj Dejana Lovrena i dobio detaljan izvještaj o Southamptonu.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Povremeni hrvatski reprezentativac Duje Ćaleta-Car ljetos se preselio iz Marseillea u Southampton za oko osam milijuna funti, a sad je otočkim medijima otkrio kako mu je transfer na St. Marys preporučio sunarodnjak i bivši igrač Svetaca Dejan Lovren.

Ivan Perišić Perišić oduševio navijače Tottenhama: "Ovo radi čovjek od 180 tisuća funti tjedno na slobodan dan!?" divider

Stasiti Biličanin kaže kako se taj razgovor dogodio prije dvije godine, ali su mu Lovrenove riječi ostale u glavi. Lovren je natuknuo da bi transfer u Southampton bio jako dobar za njega. Bivši Dinamov stoper proveo je godinu dana u klubu prije nego što je otišao u Liverpool, pa zna o čemu govori.

Sjedili zajedno u busu i raspričali se

Lovren i Ćaleta-Car sprijateljili su se na SP-u 2018. godine u Francuskoj, a dvije godine kasnije, dok su sjedili jedan pokraj drugoga u busu, bivši branič Liverpoola pričao je o klubu kao "najboljem u Premier ligi". Eto, dvije godine kasnije transfer se materijalizirao.

gol expired Zvijezda Chelseaja završila na štakama: Ozlijedio se protiv Dinama i propušta Svjetsko prvenstvo divider

"Razgovarao sam s Dejanom, on mi je jako dobar prijatelj i odličan je čovjek. Kad sam potpisao, nazvao sam ga dva dana kasnije i prisjetili smo se našeg razgovora iz 2019. ili 2020. godine. Sjedio sam pokraj njega u busu i pričao mi je o klubu. Sad sam ovdje", otkrio je Ćaleta-Car.

"U Marseilleu sam imao još godinu dana ugovora, nije bilo definitivno da ću otići, ali činilo mi se kako me klub želio prodati. Kako se već godinama pisalo da ću u Premier ligu, bilo je samo pitanje vremena kad ću završiti na Otoku. Nisam bio siguran da ću završiti u Southamptonu, ali mi je drago što jesam."

Tablica Premier lige:

Standings provided by Sofascore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider