Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Nikad ne odustaju

Benzema nakon osvajanja Lige nacija: "Velike momčadi nikad ne paničare"

Španjolska je povela u 64. minuti golom Mikela Oyarzabal, dvije minute kasnije izjednačio je Karim Benzema, a pobjedu Francuzima donio je Kylian Mbappe u 80. minuti.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Nakon što su u polufinalu okrenuli 0-2 protiv Belgije pobijedivši sa 3-2, "Tricolori" su i u finalu stigli do pobjede preokretom. Ovoga puta nadoknadili su pogodak zaostatka.

Španjolska je povela u 64. minuti golom Mikela Oyarzabal, dvije minute kasnije izjednačio je Karim Benzema, a pobjedu Francuzima donio je Kylian Mbappe u 80. minuti.

"Bila je ovo noć iz snova s ​​osobnog i timskog stajališta. Zaista sam želio osvojiti trofej s Francuskom", kazao je za M6 Benzema kojem je ovo prvi veliki trofej u dresu "Tricolora. Bio je i član francuske U-17 reprezentacije koja je osvojila europski naslov prije 17 godina, ali ne i član "Les Bluesa" koji su 2018. u Moskvi osvojili i svjetsku krunu.

gol expired Real bacio oči na "hrvatskog Haalanda", a njegovi reagirali novim ugovorom, iako je stari potpisao prije samo četiri mjeseca divider

"Nije bilo lako, još jednom smo pokazali snagu karaktera ove momčadi. Nikada ne odustajemo. To je znak velikih momčadi da nikada ne paničare i budu strpljivi. Uspjeli smo postići dva gola", dodao je napadač Real Madrida.

"Počeli smo loše i u prvom poluvremenu dominirala je Španjolska. Međutim, uspjeli smo reagirati nakon primljenog gola. Moramo odigrati bolje, ali na kraju dana ipak smo slavili. Uvijek je lijepo osvajati trofeje i uvijek si ih gladan", dodao je Paul Pogba.

Francuski strateg Didier Deschamps naglasio je kako je ponosan na svoju ekipu.

"Jako sam ponosan i jako sam sretan zbog igrača. Gubili smo u obje utakmice. Danas smo brzo izjednačili nakon što smo primili gol. Osim talenta koji imamo, ova momčad ima i karakter i mentalitet", kazao je francuski izbornik ua UEFA-u dodavši:

gol expired Poznati španjolski sudac oprao nogometaše: "Imaju puno slobodnog vremena, a postoji samo 17 pravila" divider

"U igri je bio trofej. Igrači su natjecatelji, kao i ja. Učinili smo sve što smo mogli da dođemo ovdje, a kada si u finalu, uvijek je bolje pobijediti," poručio je.

Njegov kolega na suprotnoj strani Luis Enrique, bio je, očekivano, razočaran nakon poraza.

"Bez obzira na to protiv koga igramo ili u kojoj situaciji, uvijek pokušavamo igrati na svoj način - hrabro i napadački. Večeras se ne radi samo o porazu, već i o tuzi jer smo igrali jako dobro. Ne samo da smo pobijedili europske prvake, već smo se sjajno nosili i sa svjetskim prvacima. Šteta što nismo duže obranili naše vodstvo," kazao je španjolski izbornik.

Jedan od najboljih španjolskih igrača u finalu bio je strijelac Mikel Oyarzabal.

"Stvarno mislim da smo pružili sjajnu predstavu. No presudila su dva fantastična poteza. Imali smo svoje prilike, no Lloris je u završnici imao dvije fantastične obrane. Cijeli susret smo naporno radili i trebali bismo biti ponosni na ono što smo pokazali", kazao je napadač Real Sociedada.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider