Hrvatska reprezentacija
SPORTOVI
Hrvatska reprezentacija
Tek mu je 18

Real bacio oči na "hrvatskog Haalanda", a njegovi reagirali novim ugovorom, iako je stari potpisao prije samo četiri mjeseca

Kraljevski klub traga za napadačem za svoju razvojnu momčad, svjesni su da će teško do mladog hrvatskog reprezentativca, ali računaju na dobar odnos njegova oca s Lukom Modrićem.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Talentirani napadač hrvatske reprezentacije U-21 i Red Bull Salzburga, Roko Šimić, nastavio je svoju sezonu iz snova i utakmicom protiv Norveške zabivši uvodni gol na susretu, svoj drugi za repku u tekućem ciklusu kvalifikacija za Euro 2023. i ukupno osmi ove sezone jer je za svoj Liefering zabio još šest komada u drugoj austrijskoj ligi.

Sin legendarnog Vatrenog vrlo rano se pojavio na sceni, tek što je prošao punoljetnost, već je u svojem životopisu imao golove u HNL-u, ove sezone nastavio je istim tempom među austrijskim drugoligašima, a redovito zabija i za mini-Vatrene.

Sve to bilo je dovoljno Real Madridu, koji traga za mladim napadačem kojeg bi najprije doveo u svoju razvojnu momčad Castillu, a kasnije priključio prvoj momčadi. Svjesni su kako će Šimića teško otkupiti od Salzburga jer je tek ljetos stigao u transferu teškom 4.000.000 eura i jer se "bikovi“ vjerojatno neće htjeti riješiti velike nade usred sezone, međutim uzdaju se u odlične odnose koje njihov igrač i kapetan hrvatske reprezentacije Luka Modrić ima s Rokovim ocem Dariom.

Međutim, Salzburg ništa ne želi prepustiti slučaju i svojeg "novog Haalanda", kako mu tepaju austrijski mediji, zaštitio je ove nedjelje novim ugovorom, iako je prvi s klubom potpisao prije samo četiri mjeseca. Novi mu vrijedi do 30. lipnja 2025. godine.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider