Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Posipanje pepelom

Bayern demoliran, ostatak Njemačke gušta: "Apsolutno smo šokirani. To je bilo kolektivno zamračenje''

Bayern je u Mönchengladbachu pretrpio debakl kakav ne pamti 43 godine…

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Onaj dio Njemačke koji ne druka za Bayern gušta. Moćni bavarski stroj sinoć je u Mönchengladbachu pretrpio debakl kakav ne pamti 43 godine.

Borussia je u 2. kolu Njemačkog nogometnog kupa samljela Bayern s 5:0. Već u 21. minuti bilo je 3:0. I da, Bayern je igrao u gotovo najjačem sastavu.

Sportski direktor Bayerna Hasan Salihamidžić priznaje:

"Apsolutno smo šokirani. Jednostavno se nismo pojavili na utakmici. Nismo išli dovoljno čvrsto i odlučno u duele u prvom poluvremenu. Gubili smo, a ipak ništa nismo mijenjali. To je bilo kolektivno zamračenje. Neobjašnjivo. Bilo je jasno da će Borussia pritisnuti. Ne mogu to objasniti. Naravno, željeli bismo da je glavni trener bio na utakmici. Ali nije prevelika razlika ni što smo s Dinom izgubili. Sve što je moglo poći po zlu, pošlo je po zlu", kazao je Braco aludiravši da je Julian Nagelsmann morao izostati zbog toga što je još uvijek u izolaciji, pa ga je mijenjao prvi asistent Dino Toppmöller.

Salihamidžić: Bilo je mnogo priča o cijepljenju

Jesu li izvannogometne priče oko Bayerna posljednjih nekoliko dana utjecale na igru?

"Teško je objasniti. Bilo je mnogo priča o cijepljenju. Ali nosili smo se s tim i prije toga. Ne mogu to povezati s cijepljenjem. Naravno, imate to malo u glavi, ostanu ne tako lijepe priče u pozadini. Hernandez je znao da neće biti tako loše. Zato ga to nije toliko opteretilo", kazao je Braco s aluzijom da je Hernandezu prijetila zatvorska kazna, no na kraju se to nije dogodilo.

gol expired Ne prestaju reakcije na priznanje gej nogometaša, oglasile se brojne zvijezde, Ibra kratak i jasan divider

Dayot Upamecano opet je grubo griješio. Cinici bi rekli 'ništa novo', taj na gotovo svakoj utakmici napravi barem jednu kardinalnu pogrešku, bez obzira na to za koga igrao, klub ili reprezentaciju. Pitanje je samo hoće li suparnici iskoristiti njegove poklone. Ovaj put su debelo sve naplatili.

"Pobjeđujemo zajedno, gubimo zajedno. Vratit ćemo Upu. Ne mogu to objasniti tako brzo nakon utakmice. To nam se ne bi smjelo dogoditi", kazao je Braci i opet istakao:

"To je bilo nevjerojatno. Pitali smo se i zašto nismo igrali kao u posljednjih nekoliko utakmica. To je bilo kolektivno zamračenje."

Müller: Nikad nisam doživio takav debakl

Senator Bayerna Thomas Müller bio je samokritičan.

"Osim Neuera, kojeg smo ostavili na miru, bio je to u kompletu katastrofalan nastup momčadi. Nikad nisam doživio takav debakl, protiv Bayerna je to teško napraviti. Pa ipak, uopće se ne svađamo, moramo se suočiti s tim. Moramo to prebroditi, nemamo puno vremena. Nakon ovakve utakmice lako je biti samokritičan", kazao je Müller i nastavlja:

gol expired Koemanu ogromna otpremnina, Laporti glavobolje: Xavi glavni kandidat za novog trenera Barcelone divider

"Griješili smo od A do Ž u prvom poluvremenu. Takvo što nikada nisam doživio u dresu Bayerna. Moramo se ispričati navijačima. Naravno, ovo je sramota za nas. Sjedili smo u svlačionici i samo se gledali. Pokušali smo se u poluvremenu nekako oporaviti, ali mislim da to niste mogli vidjeli na TV ekranu."

Müller ističe da će se tek vidjeti kako će ovaj poraz utjecati na momčad Bayerna.

"Navikli smo pokazati reakciju nakon negativnih iskustava. Ali to je lako reći. Vidjet ćemo kako ćemo sada reagirati."

Toppmöller: Sada moramo istrpjeti ovo ismijavanje

Dini Toppmölleru pripala je nezahvalna uloga da s klupe vodi Bayern u povijesnom debaklu.

"Sada moramo istrpjeti ovo ismijavanje koje će se slijevati na nas. U posljednjih nekoliko tjedana bili smo moćni Bavarci, a sada se moramo pobrinuti da se brzo vratimo na pravi put."

Antonio Plazibat Plazibat otkrio kako se odlučio za tešku kategoriju: "Prvi put sam ga vidio kad sam imao 16, on je tad bio dobar pa sam i ja mislio da moram biti debeo…" divider

Legenda Bayerna Bastian Schweinsteiger rafalnom paljbom puca po igračima:

"Ne smijete tako nastupati, to se ne smije dogoditi. Bio je to crni dan za Bayern. Od prve minute izgledali su loše. Biti eliminiran iz DFB kupa po drugi put u 2. kolu jako boli Bayern. Još više boli način na koji su ispali.''

Eberl: Bila je to čarobna večer. I Bavarci su samo ljudi

Max Eberl, sportski direktor Borussia Mönchengladbach, blistao je od zadovoljstva:

"Bila je to čarobna večer koju ćemo dugo pamtiti. Odigrali smo izuzetno dobru utakmicu. Imamo izgrađene automatizme, jako dobro smo se kretali i taktički postavljali. Napadali smo i branili se vrlo stabilno."

Ističe da je Bayern bio zatečen odličnom partijom Borussije.

"Mislim da smo ih stvarno impresionirali. Izgledali su zbunjeno, baš smo ih stisnuli uz konopce i nismo im dali da dođu sebi. O takvom nečem sanjate godinama. Bila je to sjajna večer, sjajna utakmica. Da, moguće je pobijediti Bayern. Bavarci su također samo ljudska bića. Moramo ovu dobru igru i pobjedu potvrditi već u nedjelju. Ovo su festivali koje nogomet piše. Bila je ovo povijesna večer koja će ući u povijesne knjige Borussije", zaključio je Ebrl.

Ući će i u almanahe Bayerna, samo u negativnu rubriku. Tko zna kada će sljedeći put Bayern izgubiti 5:0.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider