Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Gallardo prva zamjena

Koemanu ogromna otpremnina, Laporti glavobolje: Xavi glavni kandidat za novog trenera Barcelone

Koeman je dobio otkaz na mjesto trenera Barcelone, a na njegovo mjesto trebao bi doći Xavi Hernandez…

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Ronald Koeman saznao je da više neće sjediti na klupi Barcelone tijekom leta iz Madrida, gdje su Katalonci sinoć pretrpjeli još jedan poraz u dvoboju s Rayom Vallecanom.

Ujedno je Nizozemac postao bogatiji za 12 milijuna eura, koliko mu navodno iznosi otpremnina. Komean je prilikom potpisa ugovora u mandatu bivšeg predsjednika Josepa Marije Bartomeua uglavio klauzulu da će mu katalonski isplatiti otpremninu u spomenutom iznosu ako dobije otkaz prije isteka ugovora.

Koemanu 12 milijuna eura otpremnine

Kada je Barcin zrakoplov sletio u katalonsku prijestolnicu, Koeman je iskoristio priliku da se oprosti s igračima i nazočnim djelatnicima kluba, a u međuvremenu je stiglo i službeno priopćenje nešto poslije ponoći.

Antonio Plazibat Plazibat otkrio kako se odlučio za tešku kategoriju: "Prvi put sam ga vidio kad sam imao 16, on je tad bio dobar pa sam i ja mislio da moram biti debeo…" divider

Kada su se opraštali na El Pratu, za Koemana su završile glavobolje, a za Joana Laportu su tek počele.

Predsjednik Barcelone u pratnji najbližih suradnika uputio se kući kako bi u praskozorje održao izvanredni sastanak i odlučio što i kako dalje.

Xavi glavni kandidat za novog trenera Barcelone

Prva momčad Barcelone odgodila je jutarnji trening za 17 sati. Do tog treninga vjerojatno neće biti službeno odlučeno tko će postati novi trener, a sve upućuje na to da će to biti legenda katalonskog kluba Xavi Hernandez.

Mundo Deportivo piše da je Xavi dogovorio preuzimanje Barcelone i samo se čeka da razvrgne ugovor sa katarskim Al-Saddom. Pretpostavlja se da je to formalnost, da Katarani neće raditi probleme.

gol expired Barcelona uručila otkaz Koemanu nakon poraza u Madridu: Traži se novi trener divider

Ako Xavi ne uspije ishoditi otpusnicu u kratkom roku, privremeno vođenje momčadi najvjerojatnije će biti povjereno Sergiju Barjuanu, treneru Barcelonine B momčadi, ili možda Albertu Capellasu, bivšem izborniku danske U-21 reprezentacije.

Gallardo prva zamjena

Kako piše Mundo Deportivo, problem koji bi se mogao pojaviti u pregovorima s Xavijem jest njegov stručni stožer. Čini se da to još nije dogovorio i zbog toga postoji mala ograda. Koeman će biti skup, ali neće biti jeftini ni Xavi i njegov tim.

Dok nije službeno, nije gotovo, pa se stoga spekulira i s mogućom alternativom. Čini se da je drugi najjači kandidat Marcelo Gallardo, trener River Platea.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider