FIGHT!
SPORTOVI
FIGHT!
Intervju za Lucky Punch

Plazibat otkrio kako se odlučio za tešku kategoriju: "Prvi put sam ga vidio kad sam imao 16, on je tad bio dobar pa sam i ja mislio da moram biti debeo…"

Najbolji hrvatski kickboksač Antonio Plazibat za kamere Lucky Puncha govorio je o najvećoj pobjedi u svojoj profi karijeri...

Najbolji hrvatski kickboksač, Solinjanin Antonio Plazibat, uživa u najvećoj i najvažnijoj pobjedi svoje profesionalne borilačke karijere, na posljednjoj Gloryjevoj priredbi nokautirao je Benjamina Adegbuyija, drugog izazivača za teškaški pojas, preuzeo njegov ranking i istaknuo svoju kandidaturu za napad na teškaški pojas u toj organizaciji.

"Mnogi nisu vjerovali da ću pobijediti u toj borbi. To je samo probudilo dodatan motiv u meni i dišpet, u stilu 'sad ću vam pokazati svima'. Praktički je sve išlo po planu, očekivao sam da će me udarati kickovima, što će raditi i kako će raditi. Samo je bilo pitanje vremena kad ću ga pogoditi. Nisam očekivao da ću ga tako brzo uzdrmati i dovesti do nokdauna, ali u konačnici to je bio cilj. Radio je neke greške koje smo uočili na treningu, vježbali smo to. Samo sam trebao to primijeniti u borbi i to je bilo to“, otkrio je Plaza u ekskluzivnom intervjuu za specijaliziranu borilačku emisiju gol.hr-a Lucky Punch pa nastavio.

Pogledajte cijelu zadnju epizodu Lucky Puncha

Najdraža pobjeda u karijeri, ali još nije zadovoljan

"Ovo mi je najdraža pobjeda u karijeri. Sve su mi drage, ali što idem dalje, to su suparnici sve teži i teži. Sad sam se borio s drugim izazivačem i ako bude sreće, očekujem da ću se kroz godinu dana boriti s Ricom (vlasnikom teškaškog pojasa u Gloryju, op.a.). Planiram napasti tu titulu, želim ju, ne planiram ništa manje od toga“, kaže Plazibat pa dodaje kako je ovo samo vrh sante leda.

"Još nisam potpuno zadovoljan kako se borim i što radim u ringu. Čak i ovu zadnju borbu što sam pobijedio smatram kako sam pokazao tek djelić svojih mogućnosti. Rekao bih da još pobjeđujem na mladost i ludost, iIako se osjećam sve ugodnije i ugodnije u Gloryjevom ringu. To mi je u jednu ruku drago jer znam da unatoč tome što još nisam na stotinu posto, mogu se nositi s najboljima.“

Zbog Caina Velasqueza odabrao tešku kategoriju

Kad je prvi put pričao za kamere Nove TV, 2017. godine poslije pobjede na K1 turniru, imao je 100-njak kilograma. Koliko je mišićne mase nabacio u međuvremenu?

"Nije sve mišićna masa,“ smije se Plaza pa nastavlja: "Ima tu dosta McDonaldsa i ostalih glupsoti koje jedem, ali trudim se to izbjegavati uoči borbe. Prvi put sam dobacio do 120 kilograma bio sam još dijete, imao sam samo 16 godina kad sam prvi put vidio Caina Velasqueza. On je tad bio dobar pa sam i ja mislio da moram biti debeo…"

"Bilo je perioda i kad sam skidao kilograme kako bi se borio s lakšima od sebe, odnosno ljudima s oko 110 kilograma, međutim odlučio sam kako ću sada samo jesti i trenirati, jasno u dogovoru sa svojim trenerom Mikeom i ljudima iz njegovog kluba i to se pokazalo vrhunski. Zadvoljan sam fizički, kondicijski, snagom udarca, sve je otišlo nekako naprijed.“

Plazibat je prije tri godine otišao na „arbajt“ u Nizozemsku, gdje su ljudi iz njegovog sporta velike zvijezde, a sad je i on u tom društvu.

"Nizozemci me sve češće zaustavljaju na ulici, javljaju se i traže fotografije. Sad su me počeli doživljavati kao izazivača za Rica, koji je tamo velika zvijezda. Tako da, sretan sam, zadovoljan sam, nemam što drugo, nego nastaviti trenirati, nastaviti ići naprijed i to je to“, podvukao je.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider