Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Malo je podigao glas i...

Batinić nakon spominjanja "daljinskog upravljača iz Međugorja" maknut s utakmice: Neće suditi ovaj vikend!

Uoči 25. kola Hrvatski Telekom Prve lige dogodila se promjena u delegaciji službenih osoba za utakmice.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Samo dan nakon što je Damir Batinić podnio ostavku na mjesto dopredsjednika Komisije nogometnih sudaca, povjerenik za suđenje Ivan Novak odlučio je maknuti Batinića sa subotnje utakmice Lokomotiva - Istra 1961 na kojoj je trebao biti glavni sudac.

Podsjećamo, Batinić je bio silno razočaran time što je za predsjednika novoformirane Sudačke komisije, koja će 1. lipnja početi s radom, izabran Bruno Marić. Batinić, kojemu je ovo posljednja sezona u sudačkoj karijeri, trebao je postati dopredsjednik, ali nije bio zadovoljan takvom odlukom Izvršnog odbora Hrvatskog nogometnog saveza pa im je poslao pismo u kojem je između ostalog spomenuo:

"Jučer imenovani, po mom mišljenju ne ispunjava potrebite kriterije za tako važnu poziciju, nije osoba koja spaja, već dijeli nogometnu obitelj i društvo, suprotan je mojim životnim načelima, načinu na koji sam živio sudačku karijeru, te nema iste životne vrijednosti za koje se zalažem i provodim. Po mom mišljenju predsjednik Komisije sudaca u ovom 'osjetljivom' trenutku mora biti osoba koja ima svoj stav i mišljenje, netko tko se može othrvati raznim utjecajima i pritiscima, te onaj tko neće biti 'daljinski navođen' iz Međugorja. Zbog svega ovoga molim da me razriješite dužnosti dopredsjednika i člana KNS-a HNS-a", poručio je Batinić.

Dan kasnije osječki arbitar maknut je s utakmice koja se igra ove subote s početkom u 15:00 u Kranjčevićevoj.

Umjesto njega delegiran je Duje Strukan iz Splita.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider