Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Obrana prva na redu

Barca ide u remont: U Man Cityju naciljali zamjenu za Piquea, "najbolja kupovina" mora otići

Barcelona se namjerava riješiti prekobrojnih i skupih igrača u nekim linijama te popuniti rupe talentiranim igračima…

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Ova sezona pokazala je da Barcelona ima problema u svim linijama. Stoga ne čudi što Katalonci namjeravaju napraviti značajnu rekonstrukciju.

Međutim, ovaj put to moraju napraviti s oskudnijim financijskim sredstvima jer kriza je pokucala i na vrata Camp Noua. Barcelona se u nekim linijama namjerava riješiti prekobrojnih i skupih igrača te popuniti rupe uglavnom talentiranim igračima.

Barca ide u remont

Čini se da kreću od uže obrane. Jednu odluku već su donijeli. Katalonski Sport piše da je menadžment Barcelone odlučio uručiti otpusno pismo Samuelu Umtitiju.

gol expired Pogledajte ludi trenutak u kojem je Bilićev WBA saznao da je izborio Premierligu! divider

On sigurno neće biti u momčadi za sljedeću sezonu, već mu je rečeno da traži novi klub, barem tako piše Sport. To što mu je rečeno ne znači da on to mora i prihvatiti. Slučaj Ivana Rakitića to zorno pokazuje. Umtitiju ugovor istječe tek u ljeto 2023. Međutim, navodno obje strane vjeruju da je odlazak najbolja opcija.

Francuski stoper već dugo nije u nekoj naročitoj formi. Izgubio je mjesto u udarnom sastavu i kako stvari stoje, jako će ga teško vratiti, a na klupi mu se navodno ne sjedi unatoč velikim primanjima. Što je i logično, Umtiti ima tek 26 godina i može još puno toga dati.

Zbog poznatih razloga tržište je još uvijek nestabilno, a budući da Umtiti već dugo kašljuca, nije lako pronaći novu destinaciju. Naravno, Umtiti ne traži bilo kakav klub, već dostojnu zamjenu za Barcelonu.

Florentino Perez i Zinedine Zidane (Foto: AFP) Zidane ostavio u nevjerici predsjednika Reala: Može izgubiti 26 milijuna eura, ali očito ga nije briga divider

Barca bi ga rado prodala za dobru svotu i popunila blagajnu, ali to nije baš realno. Umtiti bi prvo mogao na posudbu, na taj način Barca će se riješiti barem njegove plaće, a čini se da je Italija najbolja opcija.

Umtiti mora otići

U Barceloni se nadaju bi Napoli mogao biti zainteresiran. Napolitanci su posljednjih godina doveli nekoliko igrača iz Španjolske. Umtiti se vjerojatno može vratiti u formu, nije zaboravio igrati nogomet. Treba kontinuitet koji u Barci ne može dobiti. U Napoliju bi ga mogao dobiti.

Treba se prisjetiti da je izgledao jako dobro odmah po dolasku u Barcu iz Lyona (odšteta 25 milijuna eura). U to vrijeme Barca je imala puno transfernih promašaja, ni sada situacija nije puno bolja, a Umtiti je smatran jednom od najboljih kupovina u razmaku od nekoliko godina.

gol expired Slomljeni Khabib javio se prvi put od smrti oca i dirnuo milijune: Beckham poslao podršku divider

Međutim, ozljede su ga izbacile iz ritma, a konkurencija je velika. Budući da Katalonci smatraju kako se u Italiji igra manje dinamičan nogomet nego u ostalim velikim ligama, rezoniraju da bi Serie A bila pun pogodak za Umtitija. Tu bi opet mogao povratiti formu i dobro se prodati.

Dok nekom ne smrkne, drugome ne svane, kaže stara izreka. Clement Lenglet najviše je profitirao Umtitijevim zdravstvenim problemima i posljedičnim padom u formi.

Araujo popunjava rupu

Umtitijev sunarodnjak iskoristio je šansu i postao prvotimac. Lenglet donosi solidnost katalonskom timu i rijetko griješi. U Barceloni su zadovoljni njegovim predstavama pa bi uskoro mogao pasti prijedlog o produljenju ugovora. Pretpostavlja se da će Francuz nositi dres Barcelone još nekoliko godina.

S Lengletom i nedodirljivim Gerardom Piqueom, kao početnim parom stopera, Barca je, čini se, odlučila nadograditi središnji dio obrane s potentnim mladim igračima. Prvi je Ronald Araujo, 23-godišnji Urugvajac. On je član Barcine B momčadi, no obično iskoristi šansu u A sastavu kad god mu se ukaže prilika.

gol expired Iscrpljeni Bilić opisao što je govorio svojim igračima u neviđenoj drami koja im je donijela 200 milijuna funti divider

Stječe se dojam da ima veliki potencijal i da bi mogao osjetno napredovati. Prilično je polivalentan, ima dobru kontrolu lopte, pregled igre i pas. Može bez problema igrati zadnjeg veznog. Pogotovo je iskoristiv u situacijama kada Barca mora napasti svim silama. Zna iznijeti loptu i priključiti se napadu.

Barca treba još jednog igrača koji može pokriti stoperske pozicije. Navodno je naciljala 19-godišnjeg središnjeg braniča Manchester Cityja Erica Garciju. To je njezin bivši igrač koji je prešao u redove Građana prije tri godine.

Eric Garcia nasljednik Gerarda Piquea?

Dugo je sjedio na klupi i dobivao mrvice, no u završnici Premierlige skupio je nekoliko nastupa u nizu. U Barci vjeruju da bi on bio najbolja zamjena za Piquea, i kratkoročna i dugoročna. Zapravo njegov nasljednik. Pitanje je što o tome misle Građani? Garciji ugovor istječe u ljeto 2022.

Na Transfermarktu je procijenjen na samo šest milijuna eura, no u realnosti tržišta sigurno će stajati osjetno više. Ima tu i puno simbolike. Pique je svojevremeno također otišao u Englesku pa se vratio i postao jedna od legendi Barcelone. 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider