Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
"nisam uživao u svemu"

Iscrpljeni Bilić opisao što je govorio svojim igračima u neviđenoj drami koja im je donijela 200 milijuna funti

Slaven Bilić imao je veliku želju trenirati klub u engleskom Championshipu, no nije mislio da će biti toliko zahtjevno.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Hrvatski trener Slaven Bilić nije ni pokušao sakriti oduševljenje nakon što je s WBA-om izborio povratak u englesku Premierligu, i to u svojoj prvoj sezoni na klupi drugoligaške momčadi u Engleskoj.

Procjenjuje se da je time svome klubu donio nevjerojatnih 200 milijuna funti koliko će kroz sljedeću sezonu inkasirati novi prvoligaši Leeds i WBA. 

"Kakva sezona, kakva liga", bio je prvi komentar presretnog Slavena Bilića, kojem je pao veliki kamen sa srca.

"Mnogo sam puta naglašavao i govorio da bih volio voditi klub u Championshipu jer je iznimno teško izboriti promociju u Premierligu. No nikada nisam mislio da će biti ovako teško, ovako zahtjevno. Ovo je iscrpljujuće. Nisam uživao u svakom trenutku, moram priznati, ali završetak na ovakav način, ovo je nevjerojatno. Ponosan sam na cijeli klub", kazao je Bilić odmah nakon utakmice.

gol expired Pogledajte ludi trenutak u kojem je Bilićev WBA saznao da je izborio Premierligu! divider

WBA i Brentford bili su u igri za direktan plasman u samoj završnici, te je na obje utakmice rezultat bio neriješen. Bilićeva momčad trebala je samo izjednačiti rezultat koji Brentford ostvari protiv davljenika Barnsleyja i izborio bi promociju, no u samoj završnici ga je malo dijelilo od velike katastrofe.

Brentford je bio na nekoliko centimetara od vodstva, no umjesto toga primio je gol u samoj završnici. Bilić je u situaciji kada je još bilo 1:1 imao jasnu viziju u glavi što želi da njegova momčad napravi.

"Rekli su mi da je 1:1 u 85. minuti, no nisam se želio oslanjati na drugu momčad. Morali smo pokušati zabiti. Imao sam osjećaj da nećemo primiti pogodak. Kada su mi rekli da je 2:1 za Barnsley, rekao sam svojima da se povuku. Nisam mislio da će Brentford zabiti dva gola u sudačkoj nadoknadi. Tako je i bilo i zbog toga sam jako sretan", zaključio je Bilić.

WBA i Leeds ulaze direktno u Premierligu, dok će se za jedno preostalo mjesto boriti Brentford, Fulham, Swansea i Cardiff.

WBA se vraća u Premier ligu nakon dvije sezone u Champinshipu, a Bilićevoj momčadi će to biti 82. sezona u najvišem razredu engleskog nogometa.

West Brom je izgubio samo sedam utakmica u ovoj sezoni i završio kao momčad s najmanje poraza te zasluženo izborio promociju u elitu engleskog klupskog nogometa.

gol expired Nakon velike drame i novog kiksa WBA Slavena Bilića ipak izborio Premierligu! divider

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider