Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Osuđeni na razmjene

Novca nema, Barca mora vući očajničke poteze: Hoće li Rakitić put Londona?

Katalonci žele redizajnirati momčad, ali taj proces neće ići lako.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Barcelona je nedavno obavila veliku razmjenu s Juventusom, u pravcu Torina otišao je brazilski veznjak Arthur, na Camp Nou je sletio Miralem Pjanić, ali daleko je to još uvijek od neke velike rekonstrukcije prve momčadi.

Katalonci žele osvježiti ekipu i dovesti nove, uglavnom mlade igrače na koje će moći računati dugoročno, međutim problem im predstavlja - novac.

Pandemija koronavirusa, veliki pad prihoda i istodobno golemi troškovi Barcu su financijski potpuno iscrpili i oni trenutno nemaju gotovine s kojom bi se mogli upustiti u neke velike transfere.

Za Martineza nije bilo novca, nema ga ni sad

Uostalom, zato i jest (zasad) propalo dovođenje Lautara Martineza. Sjajni Argentinac u ugovoru s Interom ima izlaznu klauzulu od 111 milijuna eura, mjesecima je Barcelona pokušavala realizirati taj posao, ali nije uspjela iz razloga jer naprosto nije imala novca. Htjeli su smanjiti iznos na način da su Nerazzurrima nudili određene igrače, ali na Giuseppe Meazzi nisu bili zainteresirani za to. Lautaro im je prevažan igrač i ako već moraju ostati bez njega, onda će to radije maksimalno naplatiti.

Sličan princip - zamjenu igrača - Barcelona će pokušati iskoristiti i na jednoj drugoj adresi, u Londonu.

Englezi pišu kako sportski direktor Barce Eric Abidal pokušava dogovoriti dolazak Tanguya Ndombelea i Ryana Sessegnona iz Tottenhama. To neće biti nimalo lako jer obojica imaju višegodišnje ugovore, do lipnja 2025. godine.

Prema Transfermarktu, tržišna vrijednost Ndombelea je 52 milijuna eura dok je Sessegnon procijenjen na 31,5 milijuna eura. Čak i da Spursi pristanu prodati ih za takve iznose, u što malo tko vjeruje, Barcelona si ih ne može priuštiti.

Kvartet kojeg bi se rado riješili

Stoga je osuđena kompenzacije u obliku nuđenja svojih igrača na koje više ne računa odnosno onih kojih bi se rado riješili. Takvih u klubu ne nedostaje, a izdvajaju se četiri imena: Ivan Rakitić, Philippe Coutinho, Nelson Semedo i Samuel Umtiti.

S izuzetkom Rakitića, koji je u Barceloni šest godina i dao je veliki doprinos u osvajanju Lige prvaka 2015. i ostalih domaćih trofeja, preostala trojka se nikad nije sasvim uklopila na Camp Nouu i ne bi imali ništa protiv odlaska ovog ljeta.

Budući da je riječ o odličnim igračima koji su u najboljim igračkim godinama (svi su ponešto mlađi od Rakitića), oni imaju veliku vrijednost i za brojne klubove bi predstavljali prava pojačanja, pa tako i za Tottenham. Naravno, ukoliko Spursi pristanu.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider