Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
I to nije sve

Barca pred realizacijom spektakularnog transfera: Messi će konačno dobiti veliko pojačanje za napad na Ligu prvaka

Očekuje se da će Antoine Griezmann u sljedećih nekoliko dana staviti potpis na ugovor s Barcelonom…

Galerija Antoine Griezmann i Lionel Messi (Foto: AFP) Antoine Griezmann (Foto: AFP) Mbappe, Neymar, Pogba i Griezmann (Foto: AFP) +3 Antoine Griezmann, Clement Lenglet i Lionel Messi (Foto: AFP)

Napadač Atletica i francuske reprezentacije Antoine Griezmann na pragu je Camp Noua. Transfer o kojem se mjesecima spekulira trebao bi se realizirati u sljedećih nekoliko dana.

Lionel Messi konačno će dobiti suigrača na kojeg će moći prebaciti dio odgovrnosti na najvećim utakmicama.

Neymar i Rakitić iz vremena kad su nosili isti dres (Foto: AFP) Francuzi uvjereni u spektakularan transfer: PSG za Neymara traži 130 milijuna i dvojicu igrača! divider

Španjolski mediji pišu da Barcelona namjerava predstaviti novo veliko pojačanje već 11. srpnja. Frankie de Jong bit će predstavljen u petak, Neto u ponedjeljak ili utorak, a onda dolazi na red Griezmann.

Griezmann stiže u Barcelonu

Pregovori su u završnoj fazi, navodno su ostali još samo neki detalji. Od 1. srpnja izlazna klauzula iznosi 120 milijuna eura, a francuski reprezentativac trebao bi dobiti plaću od 17 milijuna eura, što je šest milijuna manje nego što je imao u Atleticu po posljednjem ugovoru koji je potpisao prošlog ljeta.

Ovo je dokaz da se Neymar vraća u Barcelonu: PSG traži dva igrača! Neymar i Leo Messi (Foto: AFP) Ivan Rakitić i Neymar (Foto: AFP) Neymar (Foto: AFP) +2 Messi, Neymar, Cristiano Ronaldo (Foto: AFP)

Međutim, Barcelona želi da se prijelaz knjiži kao klasični transfer s odštetom, a ne preko izlazne klauzule jer je u tom slučaju porez veći. To je tema završnih pregovora i očekuje se da će sve biti riješeno do kraja radnog tjedna.

Da će to biti tako, govori i činjenica da se Katalonci užurbano pripremaju za predstavljanje novog pojačanja. Pokrenuti su svi mehanizmi koji su uobičajeni prije velikih transfera, primjerice tiskanje dresova s Griezmannovim imenom.

Neymar sljedeća meta

Ako se posao, pak, zaključi sljedećeg tjedna, predstavljanje će biti pomaknuto za 14. srpnja, na dan početka Barcinih priprema za novu sezonu.

Realizacija Griezmannova transfera ne isključuje i dolazak Neymara. Dapače, Barca namjerava dovesti i Brazilca. Nakon što Katalonci zaključe priču s Griezmannom, bacaju se svim snagama na rješavanje Neymarova transfera.

Lampard se vraća u Chelsea i uvodi radikalne promjene: Donedavno nezamislivo, a uskoro realnost Frank Lampard (Foto: AFP) Frank Lampard (Foto: AFP) Callum Hudson-Odoi (Foto: AFP) Callum Hudson-Odoi i Shkodran Mustafi (Foto: AFP)

Bit će to puno složenija operacija. Ne samo zato što je iznos transfera puno veći nego i zbog toga što je situacija s Neymarovim klubom kompliciranija.

Čelnici PSG-a teški su pregovarači, uvijek je moguće da u posljednji trenutak odustanu od prodaje. U tom slučaju Neymar će morati ostati u Parizu, htio on to ili ne.

Zahavi u ulozi posrednika

Na smekšavanju „pariških šeika“ aktivno radi poznati izraelski agent Pini Zahavi. On je posrednik u cijeloj priči; u dobrim je odnosima s Neymarovima, ali i predsjednikom PSG-a Nasserom Al-Khelaifijem.

Zahavi je spretan pregovarač i u Kataloniji očekuju da će iznaći način da sve strane budu zadovoljne.

 

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider