Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Atomski napad

Bartomeu želi šokirati Pereza: Barca dovodi dvije velike zvijezde i stvora nove Galacticose

Barcelona je postavila četiri uvjeta Neymaru, a uz to nije odustala od Griezmanna...

Mbappe, Neymar, Pogba i Griezmann (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Barcelona je navodno postavila četiri uvjeta Neymaru koja mora ispuniti ako se želi vratiti na Camp Nou.

Prvo treba natjerati čelnike PSG-a da sjednu za zajednički stol s vodstvom Barcelone. Jer ako PSG ne želi prodati Neymara Kataloncima, Barca ga neće moći kupiti. Posve logično, zar ne!?

Drugi uvjet je da se javno ispriča navijačima Barcelone koje je jako razočarao kada je odlučio prijeći u PSG pretprošlog ljeta. Brazilac preko društvenih mreža mora zatražiti oprost za svoje ponašanje i priznati da je napravio veliku pogrešku. Katalonski Sport piše da je Neymar već pristao na ovaj uvjet.

Četiri uvjeta za Neymara

Treći uvjet je da povuče tužbu koju je podigao protiv Barcelone. Naime, žalio se sudu da mu je katalonski klub ostao dužan oko 26 milijuna eura razno-raznih premija i bonusa koje je trebao dobiti kada je prešao u PSG.

Četvrti uvjet je da značajno smanji potraživanja na ime plaće. U PSG-u trenutačno ima 36 milijuna eura neto godišnju plaću, a u posljednjoj sezoni u Barceloni imao je „svega“ 22 milijuna eura.

Evo što sve Real i Barca nude za Neymara: Rakitić uključen u "svemirsku" jednadžbu! Ivan Rakitić i Neymar (Foto: AFP) Neymar (Foto: AFP) Neymar se ozlijedio (Foto: AFP) +4 Kylian Mbappe i Neymar (Foto: AFP)

Sport piše da dolazak Neymara ne isključuje mogući transfer Antoinea Griezmanna. Budući da je sve jasnije kako Matthijs de Ligt neće prijeći u Barcelonu, Katalonci će vjerojatno biti u stanju zatvoriti financijsku konstrukciju.

Naravno, uz pozamašnu količinu keša, morat će pod račun staviti najmanje dvojicu svojih igrača. I dalje su prvi na listi za prodaju Phillippe Coutinho, Ivan Rakitić i Samuel Umtiti.

Atomski napad

Sport piše da Josep Maria Bartomeu želi uzvratiti udarac predsjedniku Reala Florentinu Perezu, koji je do sada doveo Edena Hazarda, Luku Jovića, Ferlanda Mendyja i Edera Militaa.

Barcelona je zimus zakaparila Frankieja de Jonga i kada bi još dovela Neymara i Griezmanna, moglo bi se reći da stvara nove Galacticose. To je termin koji se najviše veže za Kraljevski klub i njegova predsjednika, a ovaj put bi ga preuzela Barcelona. Atomski napad izlizana je fraza, ali taj naziv bi itekako pristajao za navalu u kojoj bi igrali Messi, Suarez, Neymar i Griezmann

Real nikad nije ovoliko potrošio, a tek je početak ljeta: No ima malo razlike od one 2009. Grb Real Madrida (Foto: AFP) Rodrygo (Foto: AFP) Eden Hazard slavi pobjedu (Foto: AFP) +2 Luka Jović (Foto: AFP)

Katalonci se nadaju da bi takvom bombastičnom pompom zasjenili najvećeg rivala. Bartomeu računa da bi uzdrmao Perezov ego i razgalio Barcine navijače. Nakon još jednog razočaranja u Ligi prvaka i silnih kritika koje su uslijedile, Bartomeu treba podršku navijača.

Mbappe glavna priča u svlačionici Reala

U još težoj poziciji je Perez nakon Realova fijaska od sezone. A zna se da se naklonost navijača Reala i Barcelone najlakše kupuje zvjezdanim pojačanjima. To je formula koja oduvijek prolazi. Madridski AS piše da Perez nije odustao od Kyliana Mbappea.

Štoviše, navodno se u Realovoj svlačionici klade da će Mbappe doći prije no Paul Pogba. U isto vrijeme Manchester United odbio je PSG-ovu ponudu za trampom - Neymar za Paula Pogbu, pišu engleski mediji. I dalje su sve opcije otvoreno, očito nas čeka dugo vruće ljeto.   
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider