Nogomet
SPORTOVI
breaking news !: USKORO UŽIVO SDP sazvao izvanrednu presicu, komentirat će odluku Ustavnoga suda
Nogomet
pet velikih transfera

Real nikad nije ovoliko potrošio, a tek je početak ljeta: No ima malo razlike od one 2009.

Najnovijim transferom Real je prešao magičnu brojku od 300 milijuna eura.

Galerija Grb Real Madrida (Foto: AFP) Rodrygo (Foto: AFP) Eden Hazard slavi pobjedu (Foto: AFP) +2 Luka Jović (Foto: AFP)

Nakon tri sezone u kojima je Real osvojio čak tri uzastopne Lige prvaka stigla je sezona otriježnjena, najgora u posljednjih 20 godina. Zato je predsjednik kluba i građevinski magnat Florentino Perez opet odlučio da je vrijeme za veliki šoping. Točnije, najveći u povijesti Reala.

Jučer je završen i peti transfer uoči nove sezone, pišu madridski mediji. Ferland Mendy, lijevi bek koji stiže iz Lyona, plaćen je 48 milijuna eura. Tako je brojka koja je uložena u pojačanja ove sezone došla do 303 milijuna, što je najviše u povijesti kluba. A tek je početak ljeta…

Eden Hazard (100 milijuna), Luka Jović (60 milijuna), Militao (50 milijuna), Mendy (48 milijuna) i Rodrygo (45 milijuna). Zasad je stiglo pet pojačanja, a spominje se i dolazak još jedne zvijezde, Paula Pogbe, za nešto više od 100 milijuna. Njega žarko želi Zidane i čini se da je smekšao Pereza, koji je htio dovesti Eriksena.

Ovo je treći put da je Perez odriješio kesu na ovaj način. Prva dva puta to se dogodilo kada je preuzimao predsjedničku funkciju, početkom stoljeća kada je stvarao takozvane Galactiose te prije točno deset godina kada se vratio na čelo kluba.

Luka Jović (Foto: AFP) Real i službeno predstavio srpsko pojačanje: ''Volio bih popričati s Lukom Modrićem'' divider

Tada je u Madrid stigao cijeli autobus igrača – Cristiano Ronaldo, Kaka, Karim Benzema i Xabi Alonso kao velike zvijezde te Albiol, Negredo, Arbeloa i Granero kao nešto jeftinije opcije. Te 2009. godine Real je potrošio 254 milijuna, ali je i vrijednost igrača bila dosta manja.

Koliko je nekad koštao Kaka kada je stizao iz Milana kao jedna od najvećih zvijezda, toliko danas košta Luka Jović. Ronaldo je plaćen 96 milijuna, Kaka 65, Benzema 35, a Xabi Alonso 30 milijuna.

Ono što se, barem zasad prije mogućeg dolaska Pogbe, ipak malo razlikuje u odnosu na situaciju od prije deset godina jest to što Real dovodi mlade igrače. Osim 18-godišnjeg Rodryga, Jović i Militao imaju tek 21 godinu.

Madridski mediji pišu kako bi s transferom Paula Pogbe brojka došla možda i do 450 milijuna, a da se zadovolji UEFA-in Financijski Fair-play trebat će im barem 200 milijuna od prodaje igrača. Gareth Bale tu je najveći adut Pereza, ali ne i jedini. Isco i Marco Asensio također su visoko na polici Realova dućana.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider