Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
potpuno suprotno od sarrija

Lampard se vraća u Chelsea i uvodi radikalne promjene: Donedavno nezamislivo, a uskoro realnost

Lampard donosi ideju podosta drukčijeg Chelseja od onoga na kakav smo navikli u posljednjih 15-ak godina.

Galerija Frank Lampard (Foto: AFP) Frank Lampard (Foto: AFP) Callum Hudson-Odoi (Foto: AFP) Callum Hudson-Odoi i Shkodran Mustafi (Foto: AFP)

Chelsea je dolaskom Romana Abramoviča 2003. postao sinonim za klub koji momčad stvara izlaskom na tržište i trošenjem naizgled nepresušnih sredstava, mnogo prije nego što su takav status uživali aktualni teškaši poput Manchester Cityja ili PSG-a.

Međutim, u Abramovičevoj eri Chelsea je dobio i moderan omladinski pogon u sklopu trening-centra Cobham. Problem je što, iako je akademija na vrlo dobrom glasu, baš i nije stvarala igrače za prvu momčad, u kojoj su lokalni omladinci rijetko dobivali priliku.

Mnogi polaznici – od kojih neki danas vrijede i desetke milijuna eura, poput Declana Ricea i Nathana Akea – napustili su Chelsea prije dolaska do seniorske dobi kako bi drugdje potražili minutažu. John Terry, koji je bio u klubu i prije Abramovičeva dolaska, ostaje posljednji igrač iz njihove akademije koji je ostavio dubok trag u klupskoj povijesti.

Lampard priprema zaokret

Takva situacija trebala bi se stubokom promijeniti dolaskom Franka Lamparda na klupu, otkriva engleski Telegraph. Legenda Bluesa priprema radikalne promjene kada zasjedne na klupu, što bi se trebalo dogoditi uskoro – Lampardov još uvijek aktualni klub Derby County potvrdio je da se njihov trener nalazi na pregovorima s novim-starim poslodavcem.

Prošle sezone Chelsea je vodio Maurizio Sarri koji, pišu Englezi, u godinu dana nije pogledao nijednu utakmicu, pa čak niti trening mladih momčadi. Lampard priprema radikalan zaokret u odnosu prema omladinskom pogonu.

Mateo Kovačić (Foto: AFP) Chelsea i službeno doveo jedino moguće pojačanje ove sezone - Matea Kovačića divider

Još u doba Andrea Villas-Boasa akademija i prva momčad potpuno su odijeljeni – koriste različite prostorije i rijetko dolaze u kontakt. Lampard to planira promijeniti, pa će Chelseajevi mladi igrači jesti, komunicirati i trenirati s igračima prve momčadi.

Mogući Lampardov dolazak izazvao je pravu euforiju u Chelseajevoj akademiji, u kojoj se nadaju da će napokon dobiti važniju ulogu u klubu te da će njihov trud biti nagrađen. Lampard je navodno već predložio trenerima mladih momčadi da prilagode satnice treninga kako bi sa svojim pomoćnicima mogao redovito pratiti što se ''kuha'' u klupskoj akademiji.

Chelsea u budućnosti mijenja ruho?

Prošle sezone do prve momčadi probili su se Callum Hudson-Odoi i Ruben Loftus-Cheek, a trebao bi to biti samo početak novog trenda.

Chelsea ima još nekoliko vrlo talentiranih mladih igrača pod ugovorom, poput Tammyja Abrahama ili Masona Mounta, koji se vraćaju s uspješnih posudbi. Svima njima rastu akcije ako Chelsea napravi ovakav zaokretu u politici, na što je djelomično i prisiljen zbog Fifine zabrane transfera.

U svakom slučaju, uspije li Lampard, proizvod West Hamove škole, progurati svoj program i pokaže li se dobrim dugoročnim rješenjem za Chelseajevu klupu, klub kojem je dao 13 godina mogao bi dobiti novi identitet – onaj u kojem važnu ulogu igraju i igrači koje su sami proizveli, a ne samo skupa pojačanja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider

Prati nas na Instagramu!
Zizou je uzeo baklju i predao je ni više ni manje nego Rafaelu Nadalu.

Napetost raste! 

Više OVDJE -> https://bit.ly/3WCYWpc

📸 AFP
S broda je glasno odjekivalo "Hrvatska", a na svim sportašima vidio se ponos. ❤🇭🇷

📸: AFP
Poznati stižu na otvaranje. Ovo su superzvijezde najiščekivanijeg filma godine (Wicked), Ariana Grande i Cynthia Erivo.

A vi otvorenje (onaj uglavnom sportski dio) i sve oko njega možete pratiti ovdje:
https://bit.ly/3WCYWpc

📸 AFP
Danas službeno počinju Olimpijske igre u Parizu, a hrvatska vaterpolska reprezentacija već u nedjelju uskače u bazen kada će svoju olimpijsku avanturu započeti utakmicom protiv starog znanca - Crne Gore. 🤽‍♂️

Barakude su spremne, a mi im želimo puno sreće i još jednu olimpijsku medalju! 🇭🇷❤️

📸: Damir Krajac/CROPIX