Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Potpisao na pet godina

Chelsea i službeno doveo jedino moguće pojačanje ove sezone - Matea Kovačića

Hrvatski reprezentativac Mateo Kovačić i službeno je postao novi igrač Chelseaja.

Mateo Kovačić (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Iako je Chelseaju zabranjeno sklapanje novih ugovora, uspio je zadržati hrvatskog veznjaka Matea Kovačića zbog njegove registracije tijekom posudbe iz Reala.

Chelsea je tako i službeno potpisao Kovačića u vrijednosti od 45 milijuna eura, što će vjerojatno biti jedini potpis ovog ljeta.

Hrvatski reprezentativac stavio je potpis na pet godina te će biti pod ugovorom sve do 2024. Nakon što je prošlu sezonu proveo na posudbi na Stamford Bridgeu, ipak se uspio trajno priključiti Bluesima.

"Stvarno sam uživao u prošloj sezoni koju am proveo na posudbi u Chelseaju, osjećam se ugodno i u klubu i u gradu Londonu. Jako sam sretan što je moj prelazak postao stalan. Imali smo uspješnu godinu s osvajanjem Europske lige, a nadam se kako ću doprinijeti novim uspjesima u sljedećim sezonama", izjavio je Kovačić.

gol expired Inter predstavio veliko pojačanje, Higuain i bivši član Dinama napustili Chelsea divider

"Mateo je dokazao koliko je sposoban igrač tijekom prošle sezone i oduševljeni smo što mu možemo pružiti dobrodošlicu na stalnoj bazi. On je igrač koji već ima dosta iskustva i u klubu i na međunarodnoj razini i sigurni smo kako će ovo biti uspješan posao za nas", rekla je direktorica Chelseaja Marina Granovskaja.

Kovačić je prošle sezone nastupio u 51 utakmici za Chelsea te imao 92 posto uspješnih dodavanja. Na koncu je postao i osvajač europske lige te će u idućoj sezoni imati dobru priliku postati jedan od glavnih igrača londonskog kluba.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider