Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
a već su bili otpisani

Preporod bivših igrača Hajduka i Dinama: Sinjski dijamant i nesretni Albanac čine pakleni dvojac

Pakleni ljubljanski poker asova čine igrači s iskustvom HNL-a, uključujući dvojicu koja su puno obećavala, ali njihove karijere krenule su stranputicama.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Na Maksimiru je 28. veljače 2015. u 23. kolu HNL-a gostovao Split, a u Dinamovu početnom sastavu prvi se put pojavilo novo ime – Endri Cekici. Tada 18-godišnji albanski talent ostvario je prvi start u modrom dresu, ali vjerojatno nije očekivao da će njegova karijera već nakon te utakmice krenuti silaznom putanjom.

Brzi i vižljasti krilni igrač u jednoj je akciji prodao fintu veznjaku Splita Radotiću; Cekici je završio na podu, a sudac je pokazao na bijelu točku uz žestoke prosvjede gostiju. Bilo je doista upitno je li bilo kontakta, ali, neovisno o tome je li ga Radotić srušio ili je sam pao, Cekici je loše prošao – u padu je slomio ključnu kost i napustio igru na nosilima.

Nakon te ozljede polako je nestajao s radara – za Dinamo će u HNL-u odigrati još dvije utakmice, a većinu vremena provodio je na relaciji Dinamo II – Lokomotiva. U međuvremenu su mnogi prodefilirali Maksimirom i puno se toga dogodilo u ove gotovo četiri godine, pa je Cekicijeva ozljeda ostala samo mala, sporedna epizoda u Dinamovim kronikama.

Kako je Ante tražio golgetersku formu

Otprilike u isto vrijeme dok se Cekici borio s neugodnom ozljedom, teške bitke vodio je i Ante Vukušić. Brzi napadač obećavao je u Hajduku, a posebno se pamti njegov gol u sudačkoj nadoknadi za pobjedu protiv Anderlechta. Međutim, nije nastavio u tom ritmu u kasnijoj karijeri.

Autogol Veracruza (Foto: Screenshot) Je li ovo najgori prvoligaš svijeta? Bez pobjede u 38 utakmica, a još su si zabili urnebesan autogol divider

Igrao je u prvoj i drugoj talijanskoj ligi, Belgiji, drugoj poljskoj ligi, 2. Bundesligi, odigrao je čak i utakmicu u Regionalnoj ligi Bavarske za drugu momčad Greuther Fürtha… Nigdje Vukušić nije uspijevao pronaći golgetersku formu, a u kolektivnoj memoriji postao je jedan od onih koji su nestali i pogubili se po europskim nogometnim prostranstvima.

Sudbina je htjela da se ovaj dvojac ''nestalih'' pronađe u ljubljanskoj Olimpiji i postane jak adut Zmajčeka, trenutačno vodeće momčadi Slovenije.

Pakleni napadački poker asova, svi s iskustvom HNL-a

Vukušić je napokon pronašao golgetersku formu – u prvenstvu je dosad zabio sedam golova i dijeli prvo mjesto ljestvice najboljih strijelaca lige. Tih sedam pogodaka Vukušiću je već sad najbolji učinak još od sezone 2011./2012., kada je za Hajduk zabio 12 golova.

gol expired Jedan od najboljih igrača Belupa uhićen zbog tučnjave, nesretni Koprivničanin završio u bolnici divider

Tome je dodao i četiri asistencije, a posljednji put asistirao je baš Cekiciju u zadnjem kolu i pobjedi protiv Rudara (5:0). Vukušić je spustio loptu, a Cekici sjajnim dalekometnim udarcem pogodio pod gredu.

Cekiciju je to četvrti gol sezone; stigao je još prošle sezone u siječnju i odigrao odličnu polusezonu – zabio je šest golova i s Olimpijom osvojio Kup Slovenije.

Spomenimo i da u Olimpiji na posudbi igra Dinamov Luka Menalo, koji je u prvenstvu zasad na odličnom učinku od četiri gola i isto toliko asistencija. Pakleni napadački pokera asova zatvara Stefan Savić, austrijski ofenzivni veznjak i bivši igrač Slaven Belupa, koji na kontu ima tri gola. 

gol expired Preskočio školske obveze u stilu: Zabio na Old Traffordu, ušao u zemlju snova pa se vratio na test divider

Olimpija je na njihovim krilima najefikasnija momčad lige s 25 golova u 11 utakmica, a spomenuti kvartet zabio je njih čak 18. Vidjet ćemo mogu li vratiti naslov u Ljubljanu nakon što ga je prošle sezone osvojio Maribor, koji je trenutačno drugi s tri boda manje.

Rezultati by SofaScore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider